Nieuws

Teamindelingen jeugd seizoen 2022/2023

Auteur: Jeugdzaken.

Zondag 12 juni | ​Zoals gebruikelijk publiceert de jeugdcommissie in juni de nieuwe teamindelingen voor het aankomende seizoen. Ook deze keer kunnen we stellen dat de indeling geen eenvoudige opgave is geweest. Het één op één doorzetten van een volledig team naar een volgende leeftijdscategorie is niet altijd mogelijk aangezien bepaalde teams naar een andere groepsgrootte en veld gaan en je altijd te maken hebt met ledenmutaties. De indeling van JO8 t/m JO11 wordt eind juni gepubliceerd in verband met het schoolvoetbaltoernooi dat nog moet plaatsvinden.

Op basis van de input van de trainers en de voetbalscouts hebben we getracht de teams zo goed mogelijk in te delen. De uitgangspunten van de nieuwe indelingen leggen we hieronder uit. De jeugdcommissie zal in de winterstop de indeling opnieuw gaan bekijken op basis van de inzichten van de najaarscompetitie.

Uitgangspunten indeling
Het indelen van de teams is altijd een grote puzzel die in stapjes gelegd dient te worden. Nog voor de winterstop worden de 1e contouren al geschetst en daarna volgt het finetunen in samenspraak met veel partijen (trainers, coördinatoren en voetbalscouts) om zo zorgvuldig mogelijk tot een goed overwogen indeling te komen.

Hierbij wordt gekeken naar een aantal zaken. Wij trachten als eerste de richtlijn van de KNVB te hanteren door zoveel mogelijk in te delen op leeftijd. Daarna volgen de persoonlijke en sociale aspecten. Mocht een speler/speelster er bovenuit steken (of andersom) dan is het vervroegd over naar een hogere leeftijdscategorie of dispensatie misschien een oplossing.

Hieronder de publicatie van de indeling zoals deze door de jeugdcommissie is samengesteld. We realiseren ons dat op elke indeling vanuit eigen individuele situaties of gedachten opmerkingen te maken zijn. Het is een enorme klus die we uiterst zorgvuldig hebben opgepakt. Toch kan er nog een vraag of opmerking leven. Hiervoor kan per e-mail contact gezocht worden met de jeugdcommissie via jeugdzaken@desz.nl. Wij vragen u / jou dit voor vrijdag 18 juni a.s. te doen. Vervolgens proberen wij hier zo snel als mogelijk op te reageren.

De lijst van DESZ JO19-2 is nog niet volledig. Dit team wordt nog aangevuld met spelers die vermeld staan bij JO19-1.

Klik hier voor de teamindelingen van komend seizoen.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams