SVM 2 ingepolderd door Sluzigers

Auteur: Leon van Dijk.

Woensdag 1 november | Na de bekerpauze van vorige week, waarin tijd kon worden gemaakt voor de nodige weekendjes weg, dance-feestjes of stilteretraites, was er natuurlijk genoeg te bespreken bij aankomst op de Cingellanden. De verloren partij tegen de Knickerbockers was allang weer vergeten, en geen onderwerp van gesprek meer. Het zelfvertrouwen was weer helemaal op peil, want er was goed getraind deze week.

Tussen het gebabbel door keken de overgewaaide spelers van het 4e (die zich nog altijd goed herinneren waar ze vandaan komen) nog even een kwartiertje bij hun oude liefde. Dat bleek overigens niet van goede invloed te zijn, want ze wisten de 1-0 voorsprong om te toveren in een 1-5 verlies. Gelukkig bewaarden ze het slechte voetbal tot de heren van twee vertrokken waren, om maar niet het slechte voorbeeld te geven. Daarvoor bedankt.

Tactische meesterbreinen Bernd en Remco confronteerden de groep met een aantal wijzigingen in de speelstijl. Deze wijzigingen waren deels opgesteld naar aanleiding van feedback vanuit Die Mannschaft, die zich op hun beurt weer goed gehoord voelden. Een teken van goed leiderschap dus!
Met de nieuwe speelstijl tussen de oren geknoopt, namen de jongens plaats aan het hek van het hoofdveld van sportpark "De Punt" in Marknesse. Ze mochten nog even genieten van de slotfase van SVM VR1 – ST BMJ VR1, met als conclusie dat beide ploegen kansloos zouden zijn tegen ons eigen vrouwelijk vlaggenschip.

Onder toeziend oog van onze trouwste fan, Dhr. N. Zandbergen, (die dit jaar naar ons weten nog geen wedstrijd heeft gemist) begon de 1e helft. De bal werd lekker rond getikt, en als deze vervolgens werd ingeleverd door een schoonheidsfoutje (die regelmatig voor kwamen), werd deze snel terug gewonnen. Na een aantal dreigende aanvallen zonder resultaat leidde dit rond in de 11e minuut tot een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel. Zowel Jarno als Raoel ging achter de bal staan, en het bleef een mysterie wie de poging ging wagen. Jarno zag een zwak punt in de muur, en mompelde dit bij Raoel in de oren. Die schoot de bal á la Pirlo via de onderkant van de lat in de kruising, 1-0.
SVM werd redelijk overdonderd door het rustige voetbal van de Sluzigers. Willard had hier medelijden mee en besloot de bal maar sportief terug te spelen op de doelman. Die snapte dit prachtige gebaar echter niet, en liet de bal onder zijn voet door rollen. Zo stond het na 18 minuten al 2-0. Na een fase waarin het tempo wat zakte, en grote kansen uitbleven, bleek dat zelfs het geluk aan onze kant zat vandaag. In de 38e minuut kopte Willard een corner door, waaruit een scherpe Ronnie ook zijn eerste treffer van de dag mocht maken. 3-0. Ook dit bleek niet genoeg, want 4 minuten later kopte Raoel de 4-0 binnen uit een goede voorzet van ik weet niet meer wie.

Bij deze stand gingen de jongens de kleedkamer in, onder het genot van een lauw kopje thee.

Na de rust bleek DESZ, zoals wel vaker gebeurt, slaperig te beginnen aan de 2e helft. Dit leidde in de 52e minuut tot de 1-4. SVM zette hoog druk, en bleef voltallig aanvallig. Gelukkig stond de verdediging als een huis, en leidde dit niet tot meer goals. Na dat de machine weer goed draaiende was, maakte kersverse vader Ronnie zijn 2e treffer van de dag. Uit een prachtige diepe bal van Jarno, kon hij de bal over de doelman heen stiften. Deze 1-5 was genoeg om SVM definitief in te polderen. Want ondanks dat ze in de 82e minuut toch nog een eretreffer wisten te vinden, was er geen geloof meer onder de Marknessenaren dat de wedstrijd nog gelijk te trekken was.

Met een eindstand van 2-5 gingen de mannen met een voldaan gevoel terug naar Zwartsluis, waarna ze zich mochten uitleven tijdens het jaarlijkse DESZ Oktoberfest.

Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen Fit Boys 2, wij rekenen weer op jullie steun!