SV Zwolle VR1 een maatje te groot voor DESZ VR1

Auteur: Sylvia Wind.

Vrijdag 1 november | ​Op zaterdag 26 oktober mochten de dames van DESZ het opnemen tegen de dames van SV Zwolle.

Direct in de 1eminuut was het al raak voor de thuisploeg, dat was een snelle tegenslag. Gelukkig liet DESZ het daar niet bij zitten en voetbalde goed terug. In de 12e minuut was daar het eerste schot op de doel van de tegenstander, helaas niet voorbij de keeper van SV Zwolle. In de 30e minuut was daar een vrije trap van Jacqueline richting de verre kruising, maar SV Zwolle heeft een goede keeper op doel staan en plukte de bal uit de lucht. Er waren nog meerdere kansen voor DESZ, maar het was elke keer net niet genoeg. We gingen de rust in met 1-0.

Bij de tweede helft gebeurde eigenlijk hetzelfde als in de eerste helft, een snelle goal van SV Zwolle, 2-0. De kansen gingen over en weer, maar waar SV Zwolle er wel in slaagde om te scoren lukte dat bij DESZ niet. Inmiddels staat het 3-0. In de 68e minuut was daar een corner van Sylvia, deze draaide ze mooi voor de goal. De keeper kon er net niet bij en daarom schoot Julia de bal in het doel. Eindelijk was daar de treffer voor DESZ, 3-1. Hopelijk kan DESZ nu doorzetten en gaat het nog over SV Zwolle heen. Helaas is dit niet het geval. In de 75e minuut is het weer SV Zwolle dat scoort, 4-1. In de 80e minuut is het weer SV Zwolle die scoort, 5-1. Gelukkig aan het eind van de wedstrijd pikt DESZ nog een goaltje mee door een mooie actie van Miranda met een afstand schot.

De eindstand is 5-2.