Nieuws

SV DESZ aanwezig op het derde ARAG Arbitrage Event

Bekijk alle foto's!
Auteur: Jaap Muis. Foto's: 2

Dinsdag 21 januari | SV DESZ heeft sinds 25 april 2016 het ARAG scheidsrechtercertificering in handen, ooit uitgereikt door ex betaald voetbalscheidsrechter Eric Braamhaar. Samen met de inmiddels 90 andere ARAG gecertificeerde verenigingen in Nederland werd op uitnodiging van de KNVB en certificeringssponsor ARAG een bezoek gebracht aan de KNVB Campus in Zeist. Nederland telt begin 2020 nog zo’n kleine 2000 voetbalverenigingen, dat wij bij die 90 verenigingen zitten is dus vrij uniek te noemen.

Namens SV DESZ waren voorzitter Barend Vinke en scheidsrechters coördinator Jaap Muis zaterdagmorgen al vroeg op pad om hierbij aanwezig te zijn. Onder het genot van een bakkie koffie met vers afgebakken appelflappen en muffins had de ochtend slechter kunnen beginnen dan heden deze ochtend in de Zeister bossen.

Op het grote beeldscherm sprongen de logo's één voor één in beeld van alle gecertificeerde verenigingen, vol trots zagen wij het logo van SV DESZ ook in beeld verschijnen. Het ARAG Event stond dit jaar in het teken van "leren van elkaar", met diverse thema's als diversiteit, inclusie en werving en behoud van scheidsrechters gaf de KNVB de verenigingen handvatten
om met elkaar in gesprek te gaan tijdens de vele workshops. Rond de klok van 12.30 stond er een prima gezonde lunch klaar die ons goed deed smaken en na de lunch konden wij onze weg weer volgen naar de diverse zalen om de laatste workshops te doorlopen.
Als eindconclusie voor ons als afgevaardigden van onze vereniging is dat we het als ARAG gecertificeerde vereniging het zo slecht nog niet doen.

Als toetje deze dag kregen we een inspirerende presentatie van niemand minder dan Björn Kuipers, die over zijn werk als scheidsrechter, maar ook als eigenaar van een supermarkt in Oldenzaal kwam vertellen. Topsport en ondernemen hebben vele raakvlakken zo bleek. Tijdens een inspirerend betoog leerden we de man achter de scheidsrechter iets beter kennen. Hij besprak spelsituaties aan de hand van videobeelden. 'Wat kan een scheidsrechter zelf zien en wanneer moet hij vertrouwen op zijn teamleden? Alles draait om het team'.

Zo konden we meeluisteren met onderlinge communicatie binnen team Kuipers op en rond het veld. 'Door headset ben ik beter gaan fluiten'. Maar waar gewerkt wordt, worden ook wel eens fouten en verkeerde beslissingen gemaakt. Aan de hand van mooie beelden gaf Bjorn tekst en uitleg bij zijn beslissingen. Na zijn presentatie werd Björn Kuipers, voor zijn unieke prestatie van 150 Europese wedstrijden namens ARAG een speciale, door de Nederlandse Tossmunt overhandigd. Dankzij de KNVB en ARAG kregen alle aanwezigen na afloop ook het boek "Björn" mee als extra inspiratie. Natuurlijk gesigneerd door Björn!

Scheidsrechterscoördinator SV DESZ

Jaap Muis

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams