Strijdend DESZ komt tekort tegen Valthermond

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 28

Zaterdag 12 september | ZWARTSLUIS- Het vlaggenschip van DESZ is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De Sluzigers kwamen vroeg in de wedstrijd met 10 man te staan. En keken na 20 minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan. De thuisploeg toonde knap weerstand en wist langszij te komen. DESZ kwam in het tweede bedrijf tekort en zag een 3-4 eindstand op het scorebord verschijnen.

In de 3e minuut van de wedstrijd kwam DESZ met 10 man te staan. Een tekorte kaats van Bjorn Vinke kon niet goed genoeg worden hersteld door Karlo Naberman. Laatstgenoemde raakte alles behalve de bal en kon vertrekken. Kort hierna volgde zelfs de openingstreffer voor de gastheren. Een fout in de opbouw van DESZ werd genadeloos afgestraft door de gastheren, 0-1.

DESZ hield de linies kort op elkaar om te loeren op de counter en op de gelijkmaker. De gelijkmaker viel dan ook bijna via Kuurman, zijn inzet werd knap gekeerd door de goalie van Valthermond. De gastheren werden nauwelijks gevaarlijk maar kwamen wel op 0-2. Een goed genomen corner werd binnengekopt bij de eerste paal. De Sluzigers hielden geloof en dit betaalde zich uit. Een strak aangesneden voorzet van Kuurman werd knap binnen gekopt door E.Moorman. Vlak voor rust kwamen de Sluzigers zelfs op gelijke hoogte. Een afgeslagen corner werd voorgezet door Kisjes, Konterman kopte op de lat maar in tweede instantie werd de bal binnengeschoten door Kuurman, 2-2. De Sluzigers konden vlak voor rust op voorsprong komen via Kisjes en Konterman maar beide pogingen gingen over het doel. Ruststand 2-2.

Een hardwerkend DESZ ging opzoek naar de voorsprong. Deze kwam er bijna in de 56e minuut via Kisjes. Zijn inzet ging rakelings naast. Aan de andere kant van het speelveld redde Jordy Slager knap op twee pogingen van Valthermond. In de 67e minuut kwamen de gasten wederom op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts kwam ietwat gelukkig voor de voeten van Verbeek. Vanaf dichtbij frutselde hij de bal achter Slager, 2-3.

De rood-witten speelden alles op alles en incasseerden kort hierna de 2-4. Een droge knal vanaf 20 meter was Slager te machtig, 2-4. In de absolute slotfase wist DESZ de 3-4 nog te maken via de ingevallen Thomas Witte. Voor een heus slotoffensief kwam DESZ conditioneel tekort en verscheen een 3-4 eindstand op het scorebord.

Selectie DESZ
Jordy Slager, Erwin Geertman (80' Bas Klaver),Arjan Krabbe, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Bjorn Vinke (35'Robert Redder), Herwin Talen, Etienne Moorman (68' Thomas Witte), Frank Kuurman, Danny Moorman, Tom Kisjes.

Rode kaart

Karlo Naberman

Gele kaart
Tom Kisjes, Erwin Geertman

DESZ start volgende week de competitie met een uitwedstrijd in Assen tegen Achilles 1894, aanvang wedstrijd 15:00 uur.