Strijdend DESZ 1 pakt drie belangrijke punten

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 16 februari | HOOGEVEEN-Het vlaggenschip van DESZ heeft een knappe zege geboekt bij VV De Weide. De Sluzigers kenden een goede start en kwamen terecht op voorsprong, 0-1. Na de theepauze breidde DESZ de score uit. De Weide deed in de 70e minuut iets terug. Dit leidde tot een spannend slot van de wedstrijd waarin de Sluzigers de overwinning over de streep trokken, eindstand 1-2.

DESZ kent in de Weide een lastige tegenstander, ook deze middag werd dat wederom duidelijk. De Sluzigers begonnen goed aan de wedstrijd. Een goede combinatie tussen Etienne Moorman en Danny Moorman eindigde in een hoekschop. Naberman legde de bal bij de tweede paal op het hoofd van Kisjes, zijn kopbal eindigde op de deklat. Een paar minuten later was het diezelfde Naberman die vanuit een corner de bal hard indraaide richting de eerste paal. Esteie gaf de bal op de doellijn het laatste zetje en zette de uitploeg hiermee op een dik verdiende voorsprong, 0-1.

De Sluzigers waren de eerste 15 minuten de bovenliggende partij. De organisatie stond goed en de linies stonden kort op elkaar. In balbezit waren de rood-witten nauwkeuriger en probeerden zij toe te slaan op het juiste moment. In de 18e minuut kreeg DESZ via Konterman een grote kans, zijn kopbal werd gepareerd door de doelman van De Weide. Een paar minuten later verzuimde Kisjes om de 0-2 op het scorebord te zetten. Hij faalde oog in oog met de keeper. DESZ speelde de beste eerste helft van de competitie maar vergat dit in doelpunten om te zetten. Ruststand 0-1.

Waar DESZ in het eerste bedrijf vergat om te scoren. Deed het dit in het tweede bedrijf binnen twee minuten. Mark Elken zette druk op zijn directe tegenstander en veroverde de bal, hij speelde Kisjes in op zo'n 40 meter van het doel. Kisjes draaide open, bedacht zich geen moment en schoot de bal vanaf de middencirkel over de doelman, 0-2. Een goede uitgangspositie voor de Sluzigers. DESZ ging door waar het in de eerste helft mee geëindigd was. Het creërde veel kansen. Zo raakte Kisjes twee keer de paal en kwam Krabbe net tekort op een voorzet van Esteie.

In het restant van de wedstrijd kreeg DESZ het moeilijker. De ruimtes werden groter en door het hoge tempo van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe. De Weide werd gevaarlijker en maakte rond de 70e minuut de terechte aansluitingstreffer via Mitchel Nijstad. Het slotoffensief van de Hoogeveners kon beginnen. De ballen werden naar voren geschoten in het 16 meter gebied van Agterhuis. De Weide gokte op de lengte van de boomlange spits, dit bracht de thuisploeg tot een corner. Een goed genomen corner werd bij de tweede paal binnen geschoten door Benjamins, ware het niet dat er een overtreding werd begaan op Erwin Geertman. De scheidsrechter keurde terecht dit doelpunt af. De stand bleef onveranderd. De laatste 10 minuten van dit duel vochten de Sluzigers voor de drie punten en werd het luidkeels aangemoedigd door veel meegereisde supporters. DESZ wist stand te houden en boekte een belangrijke overwinning, 1-2.

Gele kaart:
Etienne Moorman

Renee Agterhuis, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Bjorn Vinke, Etienne Moorman, Mark Elken ('65 Robbert Elken), Arjan Krabbe, Mika Esteie (85' Bas Klaver), Danny Moorman (75' Martijn van der Heide), Tom Kisjes.

Door deze overwinning doet DESZ nog mee om de 2e periode. Deze laatste speelronde van de periode zal gespeeld worden op 7 maart. De Sluzigers spelen dan een thuiswedstrijd tegen concurrent Gorecht, aanvang wedstrijd 14:30.Volgende week 22 februari is DESZ 1 vrij, op zaterdag 29 februari spelen de rood-witten een oefenwedstrijd tegen SC Rouveen, aanvang 14:30.