Streekderby prooi voor DESZ

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 11 oktober | ​ROUVEEN – De hoofdmacht van DESZ heeft haar tweede wedstrijd op rij gewonnen. In de uitwedstrijd tegen streekgenoot SC Rouveen kwamen de rood-witten vlak na de theepauze op voorsprong, na een doelpuntloos eerste bedrijf. Ruim tien minuten voor tijd gooiden de Sluzigers het duel in het slot: 0-2.

De beginfase was voor de bezoekers. Dit resulteerde na tien minuten in een eerste mogelijkheid. Jarno Nieborg stuurde Danny Moorman weg met een perfecte dieptebal maar laatstgenoemde stuitte op de doelman van de thuisploeg. Direct daarna was ook de thuisploeg gevaarlijk. In de tegenstoot speelde hun spits zich vrij, maar schoof hij het leer voorlangs.

De kansen volgden elkaar in deze periode in rap tempo op. Beide teams waren nogmaals dichtbij een treffer. Zo was Cor Koning de keeper al voorbij maar schoof hij het speeltuig naast vanuit een moeilijke hoek. Aan de andere zijde van het veld wist Thijs Pereboom de bal ternauwernood weg te werken vanaf de doellijn.

Na zo'n twintig minuten trokken de gastheren de verhoudingen nagenoeg gelijk. Gevaarlijk werden zij niet. De gasten, daarentegen, wél. Zo zag Martijn van der Heide hoe de sluitpost van SC Rouveen zijn knal van afstand uit de bovenhoek ranselde. Ook Ajay de Gier was bijna trefzeker. Na een mooie aanval over de rechterzijde slaagde hij er niet in om af te drukken. Dit bleek het laatste wapenfeit van de eerste helft. Ruststand: 0-0.

Binnen enkele minuten na de theepauze was het alsnog raak voor de bezoekers. Nieborg veroverde de bal op het middenveld en speelde Gerjan Konterman (archieffoto) aan. Deze draaide open en kon ongehinderd opstomen. Eenmaal aangekomen op de rand van het zestienmetergebied, kon hij aanleggen voor een schot. De droge knal die volgde bleek onhoudbaar: 0-1.

In de periode na de openingstreffer controleerden de Sluzigers de wedstrijd. De thuisploeg wist dan ook niet gevaarlijk te worden. Tot uitgespeelde mogelijkheden kwam DESZ eveneens niet, tot in de 77e minuut. De ploeg verdiende een vrije trap, welke door Kamerling in de loop van Moorman werd getrapt. In twee instanties legde hij de bal tegen de touwen: 0-2.

In het restant van de wedstrijd waren beide ploegen nog éénmaal dichtbij een treffer. De grootste mogelijkheid was voor de gastheren. Een vrije trap belandde via via op de paal. In de tegenstoot verscheen Kamerling in kansrijke positie. Zijn schuiver bleek een prooi voor de goalie van SC Rouveen. Eindstand: 0-2.