Stiekem verslag met winst voor DESZ JO15-1

Auteur: De Stiekeme Reporter. Foto's: 3

Zondag 12 december | ​Zaterdag 11 december 2021 staat de thuiswedstrijd tegen Creil - Bant JO15-1 op het programma. De vrijdag daarvoor komt om 9.21 uur in de groepsapp het bericht binnen met de aanvangstijden. Wij zijn aan de beurt om te wassen en het verslag te schrijven.

Mijn eerste gedachte is: Hoe gaan we dat oplossen? Het verslag schrijven terwijl je van het kabinet niet bij de wedstrijd mag kijken! Ja, je mag wel met z'n allen in de kantine, maar om nou van achter het raam een verslag te gaan schrijven? Wel lekker warm, maar je ziet echt niet voldoende van de wedstrijd.

Dan toch misschien stiekem achter een dikke boom gaan staan? Hopen dat de Boa je niet ziet en je weg stuurt. Nu heb ik de laatste 2 donderdagmiddagen de jongens en dame getraind en hoor ik enigszins tot de technische staf. Het is daarom min of meer geoorloofd om er bij te zijn en kan ik toch gewoon vanaf de zijlijn het verslag schrijven.

De wedstrijd begint om 8.45 uur en staat onder de leiding van officiële scheidsrechter de heer J. Vonk. Het is erg koud en vannacht heeft het dan ook gevroren. Het kunstgrasveld slaat nog wit uit van de vorst. Volgens Tjeerd, onze grensrechter, lag de vijver in de Barsbeek helemaal dicht en liepen de eenden over het ijs. Wat op z'n Fries betekent dat het ijs sterk genoeg is om op te schaatsen.

Dan nu over naar de wedstrijd. Arjan en Jordy hebben 14 selectiespelers tot hun beschikking waaronder Bram die na een periode van herstel gelukkig weer zijn mannetje kan staan. De wedstrijd begint met het aftasten van de tegenstander om te kijken waar de kansen liggen om te kunnen scoren. Het spel verloopt rommelig en ook de combinaties gaan niet goed.

Totdat in de 20e minuut een mooie kopbal van Joey op de lat komt en nog geen minuut later dan eindelijk de 1-0 gemaakt wordt door Oscar. Na een mooie combinatie van Milan en Imre die de vrijstaande Oscar de bal een niet te missen kans voor open doel geeft.

Hopelijk is nu de spanning eraf en gaat het team beter voetballen. Helaas blijkt de resterende 15 minuten tot de rust het voetbalspel er niet beter op te worden. Eindelijk pauze, even een lekker warm bakkie koffie drinken en de jongens en dame mogen aan de ranja. Zij zullen ongetwijfeld streng toegesproken worden door de technische staf dat het toch echt wel beter moet.

De tweede helft begint beter. De bal wordt goed rond gespeeld, alleen komen er nog niet echt kansen om te scoren. Tot het moment dat Cas de bal van de tegenstander afpakt en de bal rustig langs de keeper het doel in schiet. Een mooie score naar de 2-0.

Helaas wordt het restant van de wedstrijd er niet beter op. Het wordt weer rommelig en er wordt veel gelopen met de bal. Ook de tegenstander kan niet veel doen. We zijn blij met een eindstand van 2-0. Door deze overwinning staat JO15-1 nu derde op de ranglijst. Volgende week spelen zij de laatste wedstrijd uit om 11.00 uur tegen SVM. Hopelijk pakken ze dan ook nog 3 puntjes mee.