Sterk DESZ wint eenvoudig van The Knickerbockers

Auteur: Danny Moorman. Foto's: 36

Maandag 21 februari | Op zaterdag 19 februari 2022 ontving DESZ 1 de studenten van The Knickerbockers uit Groningen. Na de goede herstart van de competitie vorige week uit bij Gorecht in Haren zat er voor DESZ niks anders op om dit thuis tegen The Knickerbockers een goed vervolg te geven. Onder herfstachtige omstandigheden met veel wind werd er om 14:45 uur afgetrapt op Sportpark Cingellanden.

DESZ had in de beginfase van de wedstrijd moeite om het spel te maken tegen een verzorgd spelend Knickerbockers die kort in de duels zaten en op eigen helft weinig ruimte gaven om te voetballen. De eerste 20 minuten verliep zonder al teveel grote kansen voor beide ploegen. Het meeste gevaar kwam uit spelhervattingen maar ook deze waren niet benoemenswaardig. In de 26e minuut viel de eerste grote kans van de wedstrijd te noteren, deze was voor de bezoekers. Uit een goed lopende aanval schoot echter de aanvaller van The Knickerbockers te snel en schoot hij de bal voor het doel van Jordy Slager langs. In de 33e minuut was het een aanval van DESZ wat wel een doelpunt opleverde. Een aanval via de linkerkant kwam voor de voeten van Frank Kuurman op de rand van de 16, hij besloot op het juiste moment van de bal te blijven om Karlo Naberman een schietkans te gunnen. Deze schoot doeltreffend raak van net buiten de 16. Niet veel later kreeg DESZ eenzelfde schietkans, ditmaal was het Robert Redder die uithaalde van buiten de 16, zijn schot scheerde langs het kruis in het zijnet. DESZ hield deze 1-0 voorsprong vast tot aan de rust zonder veel kansen weg te geven.

Vlak na de theepauze verdubbelde DESZ de marge, een voorzet van Etienne Moorman (volgens hem een bewussie) zeilde achter de keeper van The Knickerbockers; 2-0.
Na de 2-0 probeerden de bezoekers uit Groningen met man en macht wat te forceren alleen bleef dit bij wat speldenprikjes en schoten van afstand. DESZ behield de controle over de wedstrijd en dit resulteerde in de 78e minuut in de 3-0. Een prima rush van Robert Redder over de linkerflank die de achterlijn haalde en een uitgemeten voorzet in huis had op Thomas Witte. Laatstgenoemde rondde bekwaam af. Vlak na de 3-0 kon invaller Tom Kisjes de 4-0 op het bord brengen. Een slim balletje van Danny Moorman zette Kisjes 1 op 1 met de keeper, alleen bracht de goalie redding op zijn inzet. 4-0 werd het uiteindelijk toch want het slotakkoord in deze wedstrijd was opnieuw voor Karlo Naberman, hij zette de aanval zelf op, speelde Björn Vinke vrij aan de linkerkant en uit zijn voorzet kon Naberman opnieuw afronden. Een verdiende overwinning voor ons vlaggenschip.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SV Oosterwolde. Opgeven voor de bus kan in de kantine. Tot volgende week.