Steenwijkerwold/Willemsoord D2 dit keer een maatje te groot voor DESZ D3G

Auteur: Herwin Schipper.

Dinsdag 19 april | Afgelopen zaterdag 16 april stond de wedstrijd tegen de koploper in de competitie het samengestelde team Steenwijkerwold/Willemsoord D2 op het programma. Nadat enkele laatkomers nog net konden instappen in de auto’s van de reeds op gang gekomen DESZ D3G karavaan, werd er koers gezet naar het sportpark van Steenwijkerwold. Blijkbaar had DESZ met het 3-3 gelijkspel begin dit seizoen indruk gemaakt, want aangekomen in Steenwijkerwold bleek de wedstrijdorganisatie het hoofdveld van vv Willemsoord gereed gemaakt te hebben voor deze returnwedstrijd. Dat beloofd wat! Dus op naar Willemsoord.

Na een korte warming up klinkt het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd. De iets ouder ogende en fysiek veel sterkere jongens van Steenwijkerwold nemen gelijk het initiatief. Direct ontstaan er dan ook enkele kansen voor de thuisploeg, echter Simon weet het doel schoon te houden met enkele knappe reddingen. Ondanks de goede inzet van DESZ valt in de 7e minuut van de wedstrijd de 1:0. Steenwijkerwold blijft gebruik maken van de harde wind en met hoge lange ballen worden de aanvallers keer op keer gevonden, die op hoge snelheid de DESZ verdedigers weten te passeren. De tweede en derde goal zijn dan ook al snel een feit. Ondanks dat Max meerdere malen op het juiste moment een stapje vooruit doet en daarmee de buitenspelval als perfect verdedigingswapen weet te gebruiken, zijn de jongens van de thuisploeg onverminderd uit op meer goals. Hoewel DESZ wel degelijk kansen weet te creëren blijft een goal voor de Sluzigers uit. Met veel duw- en trekwerk weet de thuisploeg het doel wel te vinden en is de stand bij rust al opgelopen naar 6:0.

Na de rust blijft Steenwijkerwold onvermoeibaar, maar niet altijd even sportief, voetballen. De zevende en achtste goal vallen al snel. Toch werpt de, in de rust bij de rood-witten doorgevoerde, wijziging van de opstelling zijn vruchten af. Door Mikel als rechtsback op te stellen, weet DESZ de snelle rechtsbuiten enigszins in bedwang te houden. Tevens is het nu de beurt aan de thuisploeg om de hinder te ervaren van een sterke tegenwind.En ja hoor, DESZ weet zowaar verschillende keren gevaarlijk voor de goal van Steenwijkerwold te komen en het harde werken wordt beloont als Thymen één van deze kansen koelbloedig weet binnen te schieten. De eer is gered!
Toch moest DESZ in Steenwijkerwold zijn meerdere erkennen. Het scorebord veranderde nog vier keer in het voordeel van de thuisploeg.

Een schrale troost was dat de 12-1 eindstand op het scorebord zonder tientallen werd weergegeven als 2-1.

Dames en heren van D3G; volgende keer beter!