Stafwissel blijft in de schaduw van MAC-PAAL 20

Auteur: Arko Halfmouw. Foto's: 5

Woensdag 2 december | In de week vooraf deze kraker was het onrustig bij de staf van DESZ 4, coach in de lappenmand en na tegenvallende resultaten ook nog op non actief gezet door het bestuur. Dit was het eerste wat de ploeg in de kleedkamers te horen kreeg van het nieuwe duo Henk en Gert .

De opstelling was bekend gemaakt en de spelersgroep liep richting het veld waar het spel kon gaan beginnen .Het moest vandaag maar weer eens gaan gebeuren ,dit alles op een afgekeurd veld in de schaduw van Mac-Paal 20 .

Het was begonnen en al snel was de eerste kan voor DESZ 4 het was René die de bal maar net naast tikte maar goed ook want we waren van helft gewisseld bij de toss ,dat was René even ontgaan denk ik .

Het was de thuisploeg die vooral in de beginfase de touwtjes in handen zou nemen , de nummer 14 van HTC een geweldige voetballer om naar te kijken was heer en meester en verraste vriend en vijand met zijn balkunsten hij was het dan ook die de bal mooi voor krulde op de kop bij de niet gedekte nummer 7 en zo was het 1-0 na 12 minuten te hebben gespeeld . DESZ ging weer in de tegenaanval en het was Dennie die eens afvuurde op het doel van HTC of beter gezegd over het doel.

En nu was het weer de beurt aan de ploeg uit Zwolle. het was nu de man met de meeste ervaring die de bal gegeven van af de rechter kant in mocht tikken 2-0 in de 17e minuut. En in de 20e minuut is het de nummer 14 weer die een vrije trap inspeelt op de vrije rechts buiten die de bal gewoon voorlangs schiet en is het weer de nummer 3 de oudste man in het veld die de bal in de touwen mocht leggen 3-0.

Dan is het duidelijk de staf wissel heeft hier geen invloed op het spel van de rood witten , dan komt er versterking in de supporters kringen het zijn de zoon en dochter van Robert die het hierdoor op de heupen krijgt. Het is Hans die over de linker flank weg wordt gestuurd en de achterlijn opzoekt de bal voorgeeft op rand 16 waar Johan Zoutman de bal met een subtiele move doorschuift op Robert ,Robert bedenkt zich geen moment en schiet de bal snoeihard de korte hoek binnen 3-1 in de 24 e minuut .

En een minuut later is het weer Hans die de bal voorlangs gooit op Robert en het is 3-2 in de 25e minuut. Dan is het wachten op de 3-3 maar valt geheel onverwachts de goal aan de andere kant het is de nummer 3 die de aanval opzet en nummer 14 wegstuurt langs de rechterkant van het veld en Henk en Gerald op het verkeerde been zet en de bal fraai in verre hoek krult ook Mike en Gerjan hebben het nakijken en is het 4-2 in de 31e minuut.

Dan is het weer DESZ dat de toon zet ,en gaat Bakker er vandoor over de rechter kant van het veld speelt de bal in op Eddy die onderuit geschoffeld wordt ,er volgt een vrije trap en Ed legt de bal neer maar nog voordat hij een keer met de ogen had geknipperd lag de bal al in het net ,het was Gerald die niemand de tijd gunde om maar iets te ondernemen en zo stond het 4-2 in de 44e minuut. Dan breekt het moment aan laten we het maar het spitje noemen waar nummer 14 wel gebruik van maakt 5-3 in de 45e minuut , acht doelpunten in 45 minuten heerlijk voor de neutrale toeschouwer .

Het is rust een bakkie thee

Na rust is het DESZ sterker wordt en in de 55e minuut is er weer een vrije trap nu gaat Gerald achter de bal staan en hij ramt de bal links langsde muur en terwijl Dennie 3 man bezig houd is het geluid van het net al te horen en de 5-4 staat weer op het bord.

Het verschil is weer 1 en nu de rood witten sterker zijn lijkt er meer mogelijk ,maar de ploeg uit Zwolle begint er meer fysiek te gebruiken en helaas laten de roodwitten zich daar in meeslepen en doen er nog een schepje boven op ,wat een paar gele kaarten oplevert aan beide kanten .

De stand blijft helaas wel 5-4 voor HTC waar een 5-5 niet had misstaan .

Conclusie : weer niet het verdiende resultaat.