Nieuws

Spitsen & Scoren

Bekijk alle foto's!
Auteur: Gerrit van Leusen. Foto's: 26

Woensdag 2 december | Zaterdag 28 november stond de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SJO WIJC B2 op het programma. Een routineklusje met als opdracht om ten eerste het doelsaldo naar boven te krikken en ten tweede het aantal tegendoelpunten te houden zoals het was. Als je van plan bent om de eerste opdracht goed uit te voeren, dan moet je niet verzuimen de tweede opdracht eveneens tot een goed eind te brengen. Dat waren we even vergeten, want alle elf spelers van DESZ inclusief de keeper wilde scoren. We waren vergeten wat onze taak in het veld was en hadden onszelf de positie van spits toegeëigend. Ralph moest opdraven bij DESZ B1. Met de twaalf resterende spelers moest het kunnen.

De start begon rommelig, veel onnodig balverlies omdat de scherpte miste. Er werd niet gevoetbald en vooral te haastig gespeeld om maar zo snel mogelijk te scoren. Vanaf de zijkanten kwamen ballen vaak voor het doel, echter de echte spitsen waren te laat om het af te ronden zoals het voetbalspelletje voorschrijft. SJO WIJC hield bijna een half uur de tent achter knap dicht, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat na een voorzet de bal door Thomas in het doel van SJO WIJC werd gewerkt. 1-0. Daarna volgde al snel de 2-0 met een doelpunt van Gisbert, die harder werkte dan we gewend waren en ook nu op de juiste plek stond om af te ronden. Met een corner genomen door Jeroen belandde de bal ineens tussen de palen van de tegenstander. 3-0

Omdat we massaal in de aanval gingen en daardoor ruimte achterin bij DESZ ontstond kon SJO WIJC door een verdedigingsfout van DESZ doorbreken en scoren. Iets wat als een overwinning werd gevierd. Het gaf de gasten vleugels om hier meer uit te halen. Opdracht twee van DESZ was mislukt. Niet alleen de verdediging, maar de hele ploeg faalde, omdat teveel de focus op het scoren was gericht en er te nonchalant over de tegenstander werd gedacht. Ruststand 3-1.

De rust werd benut om de puntjes op de i te zetten. DESZ was nog steeds oppermachtig en Gerjan zette een totaal andere opstelling op het veld, om het doelsaldo in positieve zin een push te geven. Met name Daniel van het midden naar de spitspositie moest hiervoor zorgen. Ook Mitchel die doorschoof naar het middenveld om de ballen op te vangen en Jurgen met zijn snelheid op linksbuiten moesten voor het nodige gevaar zorgen en zo de druk richting het doel van SJO WIJC hoog houden. Xavier moest daarentegen achterin met zijn snelheid alles dichtlopen.

DESZ bleef maar aanvallen en er werden legio kansen gecreƫerd, het elftal bleef echter slordig met de passes en afronding. Toch werd er nog vier keer gescoord. Ook SJO WIJC slaagde er in nogmaals te scoren. Eindstand 7-2 met doelpunten van Thomas, Gisbert (2x), Daniel, Jurgen, Hans Jan en Jeroen.

Ondanks de overwinning en de drie punten kijken we met gemengde gevoelens terug op deze wedstrijd. Een wedstrijd waarin iedereen de bal wilde hebben om te scoren en vergeten werd waar het spelletje werkelijk om draait. Juist met teamwork kom je tot resultaat en scoren. Het onderschatten van de tegenstander is niets nieuws in de voetbalwereld, daar hebben we genoeg voorbeelden van. In Drenthe hebben ze daar een mooi spreekwoord voor : "Boven de koestal oetgruien willen, maor in 't zwienhok terechte kommen", met andere woorden hoogmoed komt voor de val. Met deze instelling is een plaats in de middenmoot van de competitie meer dan op z'n plaats.

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams