​Spannende strijd tussen FC Meppel E5G – DESZ E4

Auteur: Fam. C. Nieuwboer.

Maandag 11 mei | Na een week voetbaldagen en/of vakantie ging het moeizaam bij de jongens van DESZ. De wedstrijd begon meteen met een schot van de tegenstander dat gestopt werd door Lukas. Daarna weer een schot ditmaal op de paal. DESZ is gewaarschuwd het wordt vandaag niet weggegeven. Na een mooie voorzet van Ali schiet Ruben maar de bal gaat er net niet in.

Het antwoord komt al snel van Meppel en het wordt 1-0. Ruben heeft een hele goede kans op de gelijkmaker maar schiet over de bal heen. Jorn in de aanval maar deze bal wordt door de kieper gestopt. Ali besluit het hierna maar zelf te doen, hij neemt de bal mee ruim voor het middenveld en loopt iedereen voorbij. Hij maakt het mooi af met 1-1. Hierna zijn er nog kansen voor Ruben voorlangs, Jorn naast op een voorzet van Samet. Goed schot van Tim, wat wordt tegengehouden en Joel doet zijn uiterste best in de verdediging want ook Meppel geeft niet op. Met 1-1 gaan we de rust in.

Na rust begint Meppel goed en Joel houdt een mooie voorzet tegen. Ali neemt weer over en zet voor op Jorn die de 1-2 maakt. Meppel speelt goed en er zijn een aantal goede kansen die Lukas goed bezighouden maar er gelukkig niet ingaan. Jorn ziet nogmaals zijn kans schoon en maakt er 1-3 van. Nu de voorsprong vasthouden maar ze kunnen niet voorkomen dat er nog een tegen aanval komt en het wordt 2-3. Damian komt er weer in en doet zijn uiterste best, Jorn krijgt de bal weer voor en maakt het af met 2-4.

Nog ongeveer 10 minuten en de strijd lijkt te zijn gestreden maar dan herpakt Meppel zich en maakt er toch nog 3-4 van. Er wordt weer gewisseld, met nog twee minuten te gaan. Tim komt weer in het veld en DESZ zet nog een keer aan maar de bal wordt afgepakt door Meppel en een minuut voortijd komt het toch nog tot een gelijke stand. De jongens willen nog eenmaal gaan, met zijn allen naar voren, wordt er geroepen, maar de scheidsrechter fluit af. De teleurstelling is groot, de kans op het kampioenschap lijkt verkeken. De jongens komen gelukkig iets vrolijker uit de kleedkamer dan dat ze er in gingen maar stilletjes wordt er terug gereden naar Zwartsluis.