Spannend, spannender, spannendst bij VR 1

Auteur: Jari Kiekebos. Foto's: 50

Zondag 3 december | De week begon spannend, kunnen we wel trainen op onze vertrouwde plek op veld 3? Al gauw werd duidelijk dat we dinsdag op het hoofdveld mochten, maar of dat ook op de donderdag zou gaan lukken bleef spannend. Gelukkig bleek het ook op donderdag mogelijk en daar waren we erg blij mee want er stond een belangrijke wedstrijd op het programma; de Flevo Boys.

Tot de wedstrijd daadwerkelijk zou beginnen bleef het wederom spannend, we moesten de veldkeuringen afwachten. Na iedere keuring een positief bericht in de groepsapp, maar de spanning bleef in de lucht hangen. Na vier weken zonder een wedstrijd te hebben gespeeld had iedereen enorm veel zin om een lekkere pot te voetballen, maar we hadden het zelf niet in de hand.

Als op zaterdagochtend om 10:35 uur dan daadwerkelijk het verlossende woord eruit is en Flevo Boys inmiddels al drie keer gebeld had naar DESZ met de vraag of het doorging, waren nu de woorden van Arko in de groepsapp heel duidelijk; It giet oan! Na de aanvulling van Eddy dat we goede onderkleding aan moesten doen en genoeg kleding aan om de warming-up te doen, waren we er zeker van en viel er een beetje spanning van de damesgroep af. We mogen voetballen!!

Flevo Boys staat met één wedstrijd meer boven ons in de competitie, dus dat het een spannende pot zou worden was duidelijk.

De eerste minuten zijn voor Flevo Boys, maar al gauw wordt dat afgestraft door een perfecte steekpass waardoor de 1-0 binnen geschoten wordt. Nog geen twee minuten later wederom een mooie steekpass en ook deze wordt keurig afgerond; 2-0. Maar we zijn nog niet klaar, want ook in de 13e minuut is het raak! 3-0 De spanning valt van de speelsters af en ook de trainers kijken met een tevreden blik naar het spel wat ze op het veld zien.

Dan worden de dames van Flevo Boys wakker, ze pakken hun moment met ook een mooie steekpass, alhoewel er duidelijke twijfel was over al dan niet buitenspel is het een doelpunt; 3-1. Flevo Boys voelt dat er meer in zit en zij knallen er voor rust nog de tweede treffer in; 3-2.

Na een warm kopje thee en een aantal verse speelsters in het veld starten we de tweede helft. Helaas heeft het warme kopje thee ook Flevo Boys goed gedaan, want de 3-3 ligt al in het net. De spanning is weer volledig terug! De DESZ dames voelen de spanning maar blijven hun spel spelen en het is wachten op het moment. Dat moment komt er, we krijgen een kans en het is 4-3.

De trainers gaan wat schuiven in de opstelling, we mogen het nu niet meer weggeven. In de 85e minuut is het helemaal duidelijk. Na weer een mooie pass, dit keer over de verdediging heen wordt de voorzet prachtig afgerond en is het 5-3. De laatste 5 minuten spelen we de wedstrijd rustig uit. De dames van Flevo Boys geven zich gewonnen en wij kunnen met een gerust hart de warme kleedkamers in, nadat Henk de teamfoto gemaakt heeft.

Dank aan Henk Kuik voor de foto's van de wedstrijd. Ook dank aan Jan Willem Oldenbeuving die ook nog een bijdrage had in de vorm van beelden van deze wedstrijd.