Nieuws

Sinterklaas voetvolleytoernooi 2021 JO13-1

Bekijk alle foto's!
Auteur: René Bakker. Foto's: 13

Vrijdag 3 december | Zaterdag 27 november 2021 waren de boys van JO13-1 vrij. De dag ervoor zorgde premier Rutte nog voor een tegenvallende boodschap die ons vanaf aankomende week laat improviseren door onze training te verplaatsen van de avond naar de middag. We mogen enkel nog voor 17.00 uur trainen, dus dat wordt voor veel schoolgangers best even aanpoten.

Ook voor SV Desz wordt het weer een woelige, koude maar vooral sombere tijd. COVID 19 grijpt om zich heen en laten we hopen dat de gemaakte maatregelen voldoende zullen zijn. Zoals gezegd waren we zaterdag 27 november 2021 vrij. Beoogd tegenstander VV Heerenveen JO12-2 had zich eerder terug getrokken. We hebben nog geprobeerd om een (oefen)wedstrijd te organiseren, maar dit mocht niet lukken.

Improviseren dus en dat deden de boys. Eerst op bezoek bij pechvogel Ruben Postma aan Het Buitenkwartier om hem een hart onder de riem te steken. Onze mattie heeft voor de 2e keer in korte tijd een vervelende blessure opgelopen en moet helaas nog een aantal weken aan de kant toekijken. Toi, toi, toi Ruben.

Vervolgens hebben we de netten voor voetvolley weer uit de kast getrokken en organiseren we ons eigen Sinterklaas voetvolley toernooi 2021. Een echte aanrader en hopelijk inspireert het andere DESZ teams om de netten ook te drogen. Het is een super leerzaam spel, goed voor de techniek en als je dit in diverse vormen speelt, dan is het toernooi ook des te spannender te maken qua punten.

Zo moesten de boys hun opslag wisselend spelen. In partij 1 moesten ze ingooien, partij 2 vanuit de hand, partij 3 vanuit de hand met stuit, partij 4 met een dropkick en partij 5 vanaf de grond.

Iedere partij werd er 12 ½ minuut gespeeld. Werd er gescoord door 3 keer over te spelen, dan werd er een dubbel punt genoteerd.

Voor de onderbouw kan je dit tot een waar feest maken en men leert er veel van. De techniek wordt erg gestimuleerd en bovenal : they love it.

En eind goed, al goed: een geslaagde ochtend met 3 hele mooie en terechte winnaars!

Meer nieuws van DESZ JO13-1 >

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams