Nieuws

Schoolvoetbaltoernooi DESZ opnieuw succesvol!

Auteur: Jaap Schuurman.

Maandag 29 juni | Met veel bombarie werd het weer aangekondigd, op Facebook, op de DESZ site flyers en uitnodigingen bij school. “Maandag 15 juni t/m 18 juni 2015 is het weer zover, het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor alle schoolgaande kinderen van groep 1 t/m 8.” “Doe jij ook mee?”.

En zo geschiede, want ook dit jaar was het weer niet aan dovemans oren besteed. Ik hoor u al hardop denken "das knap, want mijn kind weet en hoort nooit wat, laat staan dat ze luisteren". Er deden 230!! Ja u leest het goed 230 kinderen mee, dus het tegendeel is bij deze bewezen. Kleine potjes hebben grote oren.... en willen graag op het voetbaltoernooi scoren.

De overweldigende deelname bewijst maar weer eens de populariteit van dit toernooi. Doel van het toernooi is om ieder kind te motiveren om gezond en actief bezig te zijn, voetbal is de ideale sport om dit te doen. Het is ook nog eens een sociale teamsport waar je op een gezellige manier omgang met elkaar kan hebben en leert samen te werken en een goed resultaat probeert te halen. Dit kwam ook tot uiting in de motiverende verhaaltjes op de DESZ site van Rita Montzaan (Aremberg), Aart Holtman (Wijngaard), Danny Moorman en Jan Rook. De verdeling van het evenement was als volgt:

Voor de groepen 1 t/m 5 waren er 32 teams en voor de groepen 6 t/m 8 waren er 16 teams. De verschillende teams met een mengeling van ervaren en onervaren voetballers gemixt met verschillende leeftijden vertegenwoordigden ieders een land, welke het vervolgens tegen elkaar moesten opnemen.

Het weer was goed en van de mietsen, voor de leken onder ons ook wel "knutten" genoemd, hadden we gelukkig niet zo heel erg veel last. Al was het niet super warm, de sportende jeugd werd getrakteerd op een heerlijk ijsje om het hoofd koel te houden en kregen een fraaie bidon. Prachtig om ze allemaal zo actief bezig te zien, het ene team nog fanatieker dan het andere.

Het was tot het laatst een spannend toernooi met de volgende uitslagen:

Groep 1 t/m 3:
1. Polen
2. Paraquay
3. Portugal

Groep 4 en 5:
1. Ierland
2. Peru
3. Italiƫ

In de groepen 6 t/m 8 streden de laatste wedstrijd de landen Turkije en Zuid Afrika om de winst. Het was Turkije met als coach Dik van Dalfsen die er met de winst vandoor ging (3-1) en Zuid Afrika coach Alfred Stoter het nakijken gaf. De 3e plek was voor Frankrijk.

De prijzen werden uitgereikt door de jeugcoƶrdinator Jack Bijlholt. We danken alle vrijwilligers voor hun enorme inzet en het doen slagen van dit mooie sportieve evenement. Tot volgend jaar!

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams