Nieuws

​Schoolvoetbal..beter laat dan niet!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Gerjan Kronenberg. Foto's: 42

Vrijdag 1 juli | In een heel kort tijdbestek van een amper 4 weken heeft SV DESZ het schoolvoetbaltoernooi alsnog weten te organiseren en hoe! Volop zon, 150 enthousiaste kinderen en geen mietsen..

Op dinsdag mochten de kinderen van de onderbouw in een minitoernooi uitmaken wie hoofdprijs ging winnen. De kinderen van groep 1 en 2 maakten deel uit van de poule Europa en zij waren ingedeeld in 6 teams. Uiteindelijk werd na het spelen van 5 wedstrijden Duitsland de grote winnaar!

Op het andere veld streden de kinderen van groep 3 en 4 in de Wereld poule om de medailles. In team Canada zaten de beste schoolvoetballers, want zij behaalden de meeste punten in deze poule van 6 teams.

De woensdag stond in het teken van de bovenbouw. De kinderen van groep 5,6,7 en 8 werden onderverdeeld in 8 teams. Deze streden in 2 poules om de plaatsen in de finales.

De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen Egypte en Argentinië. De zinderende wedstrijd die na zuivere speeltijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Strafschoppen moesten gaan uitmaken wie het toernooi zou gaan winnen. Dit deed Egypte uiteindelijk beter en zij kregen de gouden medailles uitgereikt door de heer Aart Holtman van Kindcentrum "De Wijngaard".

Op beide avonden kregen alle kinderen een tasje met inhoud en een lekker ijsje na. Hopelijk heeft iedereen genoten van deze editie van het schoolvoetbal. Uiteraard zal het schoolvoetbal in 2023 terugkeren op agenda. Dank aan alle enthousiaste kinderen, ouders, begeleiders, scheidsrechters, fotografen, kantinepersoneel, mede- organisatoren en iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze editie


Foto's: Jan Willem Oldenbeuving

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams