Nieuws

Schoolvoetbal opnieuw een groot succes

Bekijk alle foto's!
Auteur: Gerjan Kronenberg. Foto's: 53

Donderdag 6 april | Met maar liefst 171 deelnemers heeft afgelopen maandag en woensdag het schoolvoetbal bij DESZ plaatsgevonden! Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje konden de kinderen zich met veel plezier uitleven en strijden om de medailles.

Op maandag mochten de kinderen van de onderbouw in een minitoernooi uitmaken wie de hoofdprijs ging winnen. De kinderen van groep 1 en 2 maakten deel uit van de poule Europa en zij waren ingedeeld in 6 teams. Uiteindelijk werd na het spelen van 5 wedstrijden Belgiƫ de grote winnaar!

Op het andere veld streden de kinderen van groep 3 en 4 in de Wereldpoule om de medailles. In team Canada zaten de beste schoolvoetballers, want zij behaalden de meeste punten in deze poule van 6 teams. DESZ jeugdtrainer Atze ten Klooster van de mini's/kabouters verzorgde deze avond de prijsuitreiking.

De woensdag stond in het teken van de bovenbouw. De kinderen van groep 5,6,7 en 8 werden onderverdeeld in 8 teams. Zij streden in 2 poules om de plaatsen in de finales.

De finale werd uiteindelijk gespeeld door Paraguay en Argentiniƫ. Daar won Paraguay overtuigend met 3-0 en zij mochten zich dus uitroepen tot de beste schoolvoetballers van deze editie. De medailles werden deze slotavond uitgereikt door Aart Holtman, directeur van Kindcentrum "De Wijngaard".

Op beide avonden kregen alle kinderen een aandenken en een zakje chips mee naar huis. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van deze editie van het schoolvoetbal. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en zal het in 2024 opnieuw plannen in het voorjaar.

Dank aan alle enthousiaste kinderen, ouders, begeleiders, scheidsrechters, fotografen, kantinepersoneel, mede- organisatoren en iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze editie. Mocht jouw/ jullie kind als deelnemer de smaak te pakken hebben gekregen van het voetbal, dan kun je hem/ haar als lid aanmelden via deze pagina op onze website.

In de meivakantie staan wederom de DESZ Voetbaldagen op het programma. Wellicht een mooi evenement om ook aan mee te doen. Meer informatie hierover vind je in het artikel op onze website.

De foto's van het schoolvoetbal zijn gemaakt door onze huisfotografen Henk Kuik en Jan Willem Oldenbeuving. Dank voor de beelden!

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams