Nieuws

Scheidsrechterscursus DESZ

Bekijk alle foto's!
Auteur: Jaap Muis. Foto's: 10

Dinsdag 13 februari | ​Gezamenlijk met de 9 clubs van het samenwerkingsconvenant arbitrage en de KNVB is de cursus verenigingsscheidsrechter georganiseerd. De praktijkgerichte opleiding zorgt voor voldoende "bagage" om bij de eigen vereniging wedstrijden te leiden.

Tijdens de opleiding kregen de deelnemers te maken met opdrachten, oefeningen en reflectie op de door hen zelf geleide wedstrijden. Er waren onder leiding van docent Bert Slot van de KNVB vier cursusavonden, die gehouden werden bij SVN'69 , FC Meppel, SC Genemuiden en de slotavond bij SV DESZ.

Alle cursisten zijn geslaagd als "verenigingsscheidsrechters". Vanaf deze plek een welgemeende felicitatie voor Janniek Schipper, Rowin Schokkenbroek, Jay Riesebosch en Jayden Sluiter.

Een woord van dank aan KNVB docent Bert Slot voor de fijne goede samenwerking om deze cursus te laten slagen en uiteraard ook de jeugdteams van SC Genemuiden en SV DESZ voor de praktijkavond (onderling werd een wedstrijd gespeeld). Tevens dank aan Henk Kampherbeek (SMO) voor het begeleiden van enkele cursisten bij DESZ.

Ook interesse om scheidsrechter te worden?

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd, dat weet iedere voetballiefhebber.

Het aantal scheidsrechters neemt al een aantal jaren af, waardoor het doorgaan van wedstrijden in gevaar komt.

Cursus
Ook bij SV DESZ wordt het steeds moeilijker om alle wedstrijden een leidsman/-vrouw te vinden, terwijl het leiden van wedstrijden juist zo'n dankbare en gave hobby is. Verjonging is een noodzaak en het is natuurlijk goed om naast het fluiten van wedstrijden, gewoon in je eigen team als voetballer/voetbalster actief te blijven.

Vind jij het leuk om ervoor te zorgen dat de jeugd en volwassenen op een sportieve en plezierige manier met elkaar de strijd aangaan?

Word dan scheidsrechter.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de scheidsrechterscommissie van SV DESZ.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams