Nieuws

Scheidsrechters in het zonnetje bij SV DESZ

Bekijk alle foto's!
Auteur: Jaap Muis. Foto's: 6

Maandag 9 oktober | Afgelopen zaterdag heeft SV DESZ stilgestaan bij de prestaties van onze verenigingsscheidsrechters tijdens De Week van de Scheidsrechter.

We ervaren wekelijks dat goede leiding enorm belangrijk is. Goed opgeleide en gemotiveerde scheidsrechters zijn van groot belang. Dat bevordert het voetbal, en ook een correct en sportief verloop van wedstrijden en competities.

Presteren, Sportiviteit en Respect moeten in principe los van het niveau een goede mix opleveren voor het optimaal bedrijven van de voetbalsport maar helaas schort het daar in de praktijk met enige regelmaat aan. Ik zeg niets nieuws dat vaak individuen dat proces verstoren met soms bijzonder nare gevolgen.

De vaak ongefundeerde en onredelijke kritiek die scheidsrechters op alle niveaus wekelijks over zich heen krijgen maakt de taak van de scheidsrechter onevenredig zwaar. De beste stuurlui staan in de voetballerij wekelijks langs het veld en zijn een gevaar voor de sfeer op en rond de velden. Gelukkig verloopt een zeer groot deel van alle wekelijkse wedstrijden landelijk gezien, en ook bij SV DESZ wel goed. Men vergeet vaak dat dit mede is te danken aan de scheidsrechter die telkens weer in een split second besluiten moet nemen op basis van zijn/haar eigen waarnemingen. Scheidsrechter zijn is gewoon een heel moeilijk en lastige taak.

Naast genoten opleiding en talent moet je ook nog eens sterk in je schoenen staan. Wij prijzen ons gelukkig dat we binnen SV DESZ een aantal opgeleide, goede en betrouwbare scheidsrechters hebben. Zij zetten zich wekelijks bij onze vereniging vrijwillig in om wedstrijden op correcte en sportieve wijze te leiden en tot een goed einde te brengen. Om onze waardering voor hun bereidheid en prestatie kracht bij te zetten, hebben wij onze verenigingsscheidsrechters ter gelegenheid van De Week van de Scheidsrechter een leuke attentie aangeboden in de vorm van een bon, te besteden in de kantine en een douche fris. Tevens hebben wij de scheidsrechter van dienst bij de wedstrijd DESZ 1 – DVC Dedemsvaart 1 een leuke attentie aangeboden. Wij zijn onze verenigingsscheidsrechters bijzonder dankbaar! Zij verdienen alleen maar waardering en respect.

Hopelijk motiveert het goede voorbeeld anderen bij DESZ. Ik denk aan jeugdspelers en ouders van jeugdspelers, of actieve voetballers uit de senioren. Het zou in alle opzichten bijzonder goed en welkom zijn wanneer zich ieder seizoen weer geĂ¯nteresseerden aanmelden om zich de taak van scheidsrechter eigen te maken. Voor informatie en vragen kun je contact opnemen met de scheidsrechterscommissie van SV DESZ. Ik wens alle scheidsrechters een bijzonder fijn, sportief en respectvol seizoen toe.

Namens het bestuur en scheidsrechterscommissie.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams