​SC Genemuiden F1 klein maatje te groot voor DESZ F1

Auteur: Petra Schraa. Foto's: 7

Vrijdag 2 oktober | Afgelopen woensdag stond een oefenwedstrijd op het programma tegen SC Genemuiden F1. Dit team speelt in de hoofdklasse en dat zou dus wel eens een zware wedstrijd kunnen worden...

Het is 18.30 en Genemuiden trapt af. En voor we het weten, ligt de bal in ons doel en is het 0-1... Wat gebeurt hier?! DESZ laat het hoofd niet hangen en zet de schouders eronder. Er wordt hard gewerkt en bij vlagen goed overgespeeld. Genemuiden laat letterlijk voelen dat ze voor de winst gaan. Imre krijgt een fikse schouderduw maar laat zich niet uit het veld slaan.

Via Joey, Coen en vervolgens Marc volgt een mooi schot op het doel maar helaas geen doelpunt. Vervolgens is Genemuiden weer razendsnel bij ons doel, maar gelukkig hebben we Sem B. met een goede redding! Er volgt een aantal goede loopacties van Huub, maar hij komt niet lekker langs de tegenstander. En dan, na 14 minuten spelen, volgt daar een hard schot van Marc: 1-1! Dat geeft moed! Een mooi schot van Sem V. gaat helaas net over het doel. We krijgen nog een aantal kansen die helaas ook het net missen en gaan dan de rust in met 1-1.

Na rust gaat het weer hard tegen hard. Imre krijgt een kans om op het doel te schieten maar dit schot mist net wat kracht. Daarna wordt Imre stevig getackeld in het strafschopgebied wat resulteert in een penalty voor DESZ. Deze wordt door Marc niet gemist en zo is het 2-1 na 22 minuten speeltijd.

Het spel wordt wat rommelig en Genemuiden komt een aantal keer alleen voor het doel. Er wordt fanatiek verdedigd (Anouk staat zeker haar mannetje weer) en door goed keepwerk van Sem B. wordt vooralsnog voorkomen dat Genemuiden weer scoort.

Over en weer worden kansen gecreëerd maar niet benut. Uiteindelijk is het toch Genemuiden die weer scoort in de 30e minuut: 2-2. Het spel wordt feller en wat onzorgvuldiger en hier en daar wordt door beide partijen een duw of tackle uitgedeeld... De aanvallen van DESZ worden door Genemuiden goed verdedigd en een schot op het doel van Milan eindigt in de handen van de Genemuider keeper. Ook leuk opgezette aanvallen van Joey en Imre en later van Joey en Marc hebben helaas niet het gewenste resultaat.

En dan is het Genemuiden die na 35 minuten spelen de stand op 2-3 zet. Dit is tevens de eindstand na een wedstrijd hard werken! Want hard gewerkt hebben ze zeker, de heren en dame van DESZ F1!!

Foto's: Brenda aan het Rot