Nieuws

Ruime zege voor DESZ F4!

Auteur: Een voetbalmoeder.

Vrijdag 6 november | Zaterdagochtend 31 oktober iets voor half 11 druppelen de spelers van F4 het terrein van DESZ op. Allemaal aanwezig en allemaal op tijd. Gelukkig. Want in aanloop naar deze wedstrijd was er enigszins verwarring over het tijdstip van beginnen. In het eerste rooster stond 10.00, ons vaste tijdstip van thuiswedstrijden. In het reclameblad en op www.DESZ.nl stond 9.40 en op de meest actuele site 11.00. Dit allemaal i.v.m. de bezetting van de velden. Maar we zijn compleet!

Kleedkamer 1 wordt opgezocht. De wedstrijdshirts worden uitgedeeld en aangetrokken. De spelindeling wordt meegedeeld en onderbouwd. Naar buiten en het veld opzoeken. Nog ff wachten en dan het veld op. Inspelen en warm worden. Ze hebben er zin in de meisjes en jongens van F4.

De wedstrijd begint. Ze spelen acht tegen acht. Er wordt gelijk leuk overgespeeld. Ze zoeken elkaar, ze vinden elkaar en langzaam gaat de bal richting het doel van FC Meppel. Maar FC Meppel heeft zijn verdedigers op de plek staan en ze doen daar goed werk. DESZ moet gefocust blijven, zoeken en wachten op het gaatje in de verdediging. En dan na een minuut of 10 is de kop eraf. Hugo scoort 1-0. Nu zijn ze los en binnen een kwartier heeft Hugo een hattrick en staat het 3-0.

Maar wat staat daar een team op het veld. Thijs, de vaste keeper, heeft een aantal top verdedigers voor zich staan in de vorm van Senna, Declan en Aeron. Het middenveld, Jari, Cas, Vera en Meike, werkt hard om de bal richting de spitsen, Bram, Marijn en Hugo, te krijgen en dat wordt beloond door een groot aantal doelpunten. DESZ F4 zit erg ruim in wissels. Wel 3. Deze wissels staan niet stil aan de kant maar willen erg graag mee voetballen. Ze zijn met zijn allen dan ook ruim inzetbaar op de meeste posities. Zo nu en dan gaat FC Meppel er met de bal vandoor richting Thijs, maar dit wordt ruim op tijd geblokt door de verdedigers.

Maar dan is daar opeens de 4-0 van Declan. Yes! Ook als verdediger kun je scoren. Bram denkt wat mijn teamgenoot kan kan ik ook. Ook hij maakt een hattrick. Het is 7-0. Het spel gaat weer verder als Senna de bal op de slof krijgt en zonder pardon de 8-0 inschiet. Hugo maakt het af met een 9-0. En dan klinkt het eindsignaal. DESZ F4 heeft in eigen huis gewonnen.

Ze sluiten de wedstrijd af door het nemen van penalty's. Thijs staat goed te keepen. Top gedaan spelers van F4: Jari, Bram, Marijn, Declan, Vera, Meike, Hugo, Aeron, Senna, Thijs en Cas.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams