Ruime zege DESZ JO11-3G

Auteur: Paulien Weebers. Foto's: 6

Maandag 12 september | ​Na een moeizame eerste bekerwedstrijd tegen VENO (8-2 verlies) werd er op 6-9 jl. met 12-0 gewonnen van Giethoorn JO11-1. Wat zouden deze uitslagen nou zeggen over waar JO-3G van DESZ aan het begin van het seizoen staat. Duidelijk mag zijn dat er al een paar weken serieus wordt getraind en dat het een gemotiveerde/enthousiaste formatie is.

En zo reisde de groep op 10 september af richting "Klooster" om te spelen tegen VHK JO11-2. Met de keiharde wedstrijd van vorig jaar nog in het geheugen van een aantal spelers floot de scheids om 9u af voor het begin van de wedstrijd. En deze begon niet direct in de hoogste versnelling. Maar er werd goed rond gespeeld om even te "zoeken" naar de mogelijkheden. Na 10 minuten is het Lisa die met een prachtige pass Huub weet te vinden die vervolgens zijn kans benut….de jacht is geopend!

Er wordt flink aangevallen en kansen worden gecreëerd maar na een verrassende uitbraak van VHK is de stand na korte tijd gelijkgetrokken. Veel meer dan deze verrassing valt er van de kant van VHK de rest van de wedstrijd niet meer te verwachten. Door een tweede doelpunt van Huub gaat DESZ met 1-2 de rust in.

Na de rust en wat tips en tricks van Jarno en Tom opent (alweer) Lisa met een steekballetje op Imre die er 1-3 van weet te maken. Het spel is dan echt wel gespeeld, DESZ krijgt de kans om de 1-4 op het bord te zetten en deze wordt dan ook door Milan benut. De stand en het spel zeggen dat de hoogste versnelling niet opgezocht hoeft te worden maar het biedt wel de kans om eea uit te proberen. Zo ook de corner die Imre, op aanwijzing van Tom, kort op Milan speelt die vervolgens snoeihard uithaalt; 1-5. Na wat gemiste kansjes van Bart besluit hij dit aan het eind van de wedstrijd "even" goed te maken want zowel de 1-6 als de 1-7 komen geheel verdiend van zijn voet.

Met een tevreden gevoel terug naar "de Sluus". Komende week weer lekker trainen en zaterdag a.s. uit naar Alcides voor de eerste wedstrijd van de competitie.

Foto's: Tom Kisjes