Ruime zege DESZ JO11-1

Auteur: Peter Krabbe. Foto's: 4

Zondag 30 september | Na een winstpot vorige week mocht er weer aangetreden worden op de Cingellanden. Deze keer was de tegenstander Flevo Boys uit Emmeloord. De dag begon fris en de mist trok langzaam op van de velden. Voor de wedstrijd nog even uitgeslapen op de gevoelige plaat gezet door onze thuisfotograaf Henk Kuik, die bepakt en bezakt zich over het complex begaf. Het zonnetje bracht enige warmte en de jas kon al gauw uit. Onder leiding van fluitist O'Dowd ving de wedstrijd om 9.00 uur aan.

En DESZ begon heerlijk aan de wedstrijd.en voordat überhaupt de eerste bak koffie op was werd er al gescoord door Joey. Achterin hadden we de boel al op slot gegooid en de middenvelders konden op hun gemak de voorhoede bereiken. Zo werd het als snel 2-0 wederom door Joey nadat Diaz de bal perfect voorgaf. De enige meid van het stel deed ook een duit in het zakje en scoorde vlak voor de rust de 3-0 en kort daarna ook de 4-0. Emmeloord gaf niet veel tegengas.

De rust was daar en de heren Nieborg en Nieborg gaven nog wat tips mee voor de tweede helft. Joey was aardig op dreef en scoorde de 5-0. Iedereen deed zijn uiterste best om er een waar doelpuntenfestijn van te maken. En ook de ouders,opa's en oma's kregen een leuk potje voetbal te zien. Ook de trainer/ leider van Flevo Boys was goed te horen.

Flevo Boys deed ook nog iets terug doordat er een beetje rommelig werd gevoetbald. 5-1. En Flevo Boys scoorde kort daarop nog een keer. Dit keer in eigen doel: 6-1. Daarna wilde Flevo Boys toch nog meer, maar helaas lukt dat niet en wist Diaz met een fraai doelpunt iedereen te passeren. Een fraaie treffer die over iedereen heen ging en belandde de bal achter de keeper: 7-1.

De 7-2 kwam ook nog vlak voor het einde van de wedstrijd. Het einde was in zicht en de eindstand leek gehaald, maar er werd nog een fraai doelpunt gemaakt door Coen met een C: 8-2. Einde wedstrijd.

Gezien de grote hoeveelheid doelpunten dacht ik eerlijk gezegd dat JO11 wel bovenaan zou staan, ware het niet dat Staphorst vandaag,29 september 2018, met 21-1 heeft gewonnen van MSC. Voorlopig 2e dus.

Op naar de volgende wedstrijd uit tegen SJO/JVZ. Komt allen weer kiekn' en geniet vooral van deze jonge helden. Sylvan, Jay, Bas, Jack, Cas, Desiree, Diaz, Joey en Coen; bedankt voor weer een mooie pot voetbal. Ik heb genoten en ik denk dat ik voor alle ouders spreek.