Ruime overwinning voor DESZ JO19-1 tegen De Weide

Auteur: Chris Schoonewelle.

Zondag 20 november | 19 november speelden wij om 12:15 tegen De Weide. DESZ begin heel sterk aan de wedstrijd en scoorde gelijk in de 8e minuut een doelpunt via Sven Eilander met een prachtig schot op doel.

Er wordt goed gevoetbald door DESZ. De Weide heeft eigenlijk niks te vertellen in Zwartsluis en dat blijkt al snel met een 2e doelpunt van Jona Marsman in de 14e minuut.

DESZ heeft veel kansen, niet alles gaat erin en ook niet het schot op de kruising van Sven, maar via de kruising komt de bal terug op Jelmer en Jelmer schiet hem op doel en scoort! 3 minuten daarna, in de 27e minuut scoort Sven Eilander zijn tweede doelpunt. Toen stond het 4-0 met nog een kwartier te spelen in de eerste helft, maar toen zakte het iets af en kreeg De Weide nog kleine kansen maar kwam niet tot scoren. Jona Marsman scoorde net voor rust nog de 5-0 met een prachtig schot in de rechterhoek en dus ging DESZ met 5-0 de rust in.

De 2e helft gaat van start. DESZ gaat verder met waar ze mee bezig waren en krijgt gelijk een paar kansen. Toen werd er een diepe bal op Janick Meijerink gegeven en liep de tegenstander op zijn hakken in het het zestienmetergebied en gaf de scheidsrechter een penalty in de 54e minuut. Eddy neemt de penalty en scoort hem onder de duikende keeper door, 6-0. Kort daarna brachten de trainers 3 nieuwe wissels in het veld en ging DESZ dus iets anders spelen. Er waren nog veel kansen en De Weide had nog steeds niks te vertellen tegen DESZ. Het lukte niet om te scoren tot het moment dat Janick een actie maakte op de achterlijn en een voorzet gaf op Jona die hem scoorde in de 86e minuut. Na overleg tussen de scheidsrechter en de grensrechter keurt de scheidsrechter het doelpunt af vanwege buitenspel. 6-0 is de eindstand als de scheidsrechter affluit en DESZ de 3 punten pakt die ze hard nodig zijn.