Nieuws

Ruime overwinning voor DESZ F3

Auteur: Een trotse vader.

Vrijdag 15 mei | Vorige week was het erop of eronder maar helaas werd de wedstrijd tegen Staphorst verloren waardoor Staphorst waarschijnlijk kampioen zal worden volgende week want het ligt niet in de verwachting dat Staphorst nog punten zal laten liggen zodat DESZ F3 2e zal worden met slechts 1 punt van de kampioen. Jammer maar toch zeker een prima resultaat! Staphorst was over 2 wedstrijden gewoon de beste.

Na de teleurstelling van vorige week gingen de jongens tegen Wolvega fris van start. Er stond een straffe wind. We begonnen met wind mee en dat blijkt al gauw lastig voetballen omdat heel veel ballen te hard gingen wat al snel een doeltrap of corner opleverde. Omdat er een paar jongens in deze vakantie-periode met vakantie waren deden Sem Boerhof (keeper) en Yannick Schipper met ons mee.

Wolvega begon sterk en kwam een paar keer voor het doel van Sem maar Yannick wist vrij snel aan de andere kant te scoren, een schot hard bovenin het doel tegen de touwen: 1-0. De grote jongens van Wolvega probeerden wat terug te doen. Een gevaarlijke corner werd knap gepakt door Sem. Het spel gaat weer de andere kant op. Een aantal corners van DESZ achter elkaar maar DESZ heeft het vizier niet op scherp staan, een schot van Justin Bols net naast het doel.

Bas Nieuwboer staat goed te verdedigen en zet een aanval op die een corner oplevert. Bart Marsman neemt hem, de bal blijft op de doellijn liggen in een heuse schrimmage en Thijs Krol schiet de bal binnen: 2-0. Wolvega laat het er niet bij zitten en komt gevaarlijk terug en schiet op het doel. Sem komt goed uit en redt met zijn voeten. Daarna counter DESZ via Bart, volop in de aanval maar de corners leveren niets op. Ruststand: 2-0

In de rust gaat Sem voetballen en gaat Thijs op doel. Nu dus wind tegen. Het voetballen gaat gelijk een stuk beter, het overspelen gaat beter, de jongens kunnen elkaar beter vinden, de bal blijft aan hun voeten en blijft in het spel. Wolvega komt er in de 2e helft niet meer aan te pas. Het is al gauw 3-0 en 4-0, beide door Justin Schokkenbroek. Die 2e probeerde hij eerst met rechts maar toen maar met links omdat hij het nog een keer mocht proberen.

Wolvega probeert nog wel iets terug te doen. Schieten op de paal en Thijs moet een keer redding brengen op een hard schot. Xavier Meijer houdt de nul achterin door solide te verdedigen, hard waar het moet maar wel fair. DESZ gaat verder via een aanval van achteruit via Bart naar Sem op Schokkenbroek: 5-0 De volgende aanval gaat ook over meerdere schijven via Bas, Sem, Justin S. zet voor op Bart: 6-0, een mooi doelpunt.

De jongens krijgen er schik in, spelen goed over en maken er een walk-over van. Bart mag de 7-0 intikken, weer een mooie aanval goed afgerond. Justin Schokkenbroek schiet zijn 4e doelpunt van de ochtend binnen: 8-0 en Sem Boerhof mag kort voor het laatste fluitsignaal de eindstand op het bord zetten: 9-0

Een zeer goede 2e helft! Hopen dat Staphorst toch nog een keer verliest of gelijkspeelt want deze jongens verdienen het om kampioen te worden!

Succes!

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams