Rouveen VR1 net te sterk voor DESZ VR1

Auteur: Gaby Giethoorn. Foto's: 5

Woensdag 18 september | Zaterdag 14 september, de laatste beker wedstrijd DESZ vrouwen 1. Voor de wedstrijd was hier en daar de spanning zichtbaar bij de dames. Deze bekerwedstrijd hoefden ze, om door te gaan voor de beker, alleen nog maar gelijk te spelen. Het team was op de hoogte van de prestaties van Rouveen en wist dat het geen makkelijke pot zou worden. Toch was de insteek van de dames niet om gelijk te spelen, maar om deze wedstrijd gewoon te winnen. Met goede moed stapten de dames op deze warme na-zomerdag het hoofdveld op.

Vanaf de 1e minuut van de wedstrijd zijn dames van DESZ goed fel aan het spelen en er wordt veel gespeeld op de speelhelft van Rouveen. In de 2e minuut van de wedstrijd heeft Jacqueline een schotkans, deze is iets te hoog en mist helaas het doel. In de 11e minuut is het dan zover. Een hard schot van Miranda beland, precies over de keeper van Rouveen heen, in het de hoek van het doel. Helaas is deze voorsprong niet van lange duur en wordt er door iets wat slordige verdediging in de 28e minuut gescoord door Rouveen.

Na de rust gaan de dames, klaar om zich te herpakken, het veld weer op. De rust wordt bij het team niet gevonden en er worden veel lange en hoge ballen gespeeld. In de 52e minuut wordt Patricia met een gele kaart voor 10 minuten het veld afgestuurd, in de ogen van de scheids met de reden dat ze na getrapt heeft.
Een minuut nadat Patricia het veld weer in mocht maakt Rouveen in de 63e minuut een goal. Deze wordt, gelukkig voor de dames van DESZ, afgekeurd in verband met buitenspel. De dames hebben het inmiddels iets moelijker en ook de enorme warmte draagt hier niet aan bij. DESZ vrouwen 1 probeert al vechtend de 2e helft door te komen.

Dan in de 85e minuut, valt Patricia op de grond. Al schreeuwend grijpt ze naar haar enkel. De dames van DESZ zien al gauw dat het goed mis is. Haar enkel is erg hard geraakt en ze kan er niet meer op lopen. Patricia wordt met de brancard van het veld afgetild.

Na wat geschuif in de opstelling gaat de wedstrijd zonder Patricia verder. In de 88e minuut heeft Miranda nog een kans op het doel maar deze gaat net over. In de 90e minuut scoort Rouveen en staat DESZ met 1-2 achter. Het team blijft vechten en probeert ter vergeefs nog een doelpunt te maken. Ook Jacqueline heeft in de laatste minuten nog een kans op het doel maar ook deze mist net.

Na een klein opstootje op het veld maakt de scheids de laatste beslissing in een serie van dubieuze beslissingen en hij fluit de wedstrijd, ongeacht de blessure tijd af. De dames van DESZ verlaten teleurgesteld het veld. Na de wedstrijd wordt Patricia opgehaald door de ambulance met de gedachte dat ze hoogstwaarschijnlijk een kleine breuk in haar enkel heeft. Het team krijgt aan het eind van de dag een update van Patricia, het gaat gelukkig niet om een breuk maar haar enkelbanden hebben een flinke klap gehad. Ze wordt geadviseerd om een week rustig aan te doen en hierna te kijken hoe het gaat. Na de teleurstellende uitslag van de wedstrijd is dit gelukkig wel goed nieuws!