Rouveen JO15-1 blijkt maatje te groot voor DESZ JO15-2

Auteur: Evan Bakker.

Dinsdag 22 september | ​De laatste weken hadden we de bekercompetitie prima gespeeld. Dank aan de spelers die ons geholpen hebben, want we hebben veel blessureleed te verduren. Ook ik zit in de ziekenboeg en wil hierbij Juul Schokkenbroek hartelijk danken voor zijn advies en zorg de afgelopen weken. Hij heeft mij nu bijna zover dat ik weer mee kan trainen. En daar heb ik veel zin in. Rouveen JO15-1 was vandaag de 1e tegenstander in de competitie. Een mooie derby thuis bij ons op de Cingellanden.

Vandaag speelden Robin en William met ons mee. Boaz en Bram moesten mee met JO15-3 ; ook zij hadden blessures. Gelukkig wordt de ziekenboeg steeds kleiner.

Na een stevige warming up begonnen we om 10.30 uur. We begonnen scherp en Justin vuurde zijn 1e schot op het doel van de tegenstander. Martijn maakte daaropvolgend een foutje in de 8e minuut die direct afgestraft wordt door Rouveen. Jammer, want we begonnen best goed. In de 11e minuut was het hun nummer 11 die scoort. We probeerden de bal nog wel weg te trappen maar echt alles ging op dat moment fout. Jammer.

We probeerden na de 0-2 wat terug te doen en Martijn maakte daarbij een prachtige redding. Wessel wordt gewisseld voor Robin. Ook dit mocht niet veel baten want in de 27e minuut was het weer hun nummer 11 die fraai scoorde. In de 28e minuut scoorden ze weer en lijkt het bij rust beslist : 0-4.

De 2e helft begint en zij starten met een schot op doel. Vervolgens gebeurt er een tijdje niets. In de 47e minuut krijgen wij een terechte penalty die keurig wordt benut door William. Gelukkig wordt in de 60e minuut onze kwelgeest nummer 11 gewisseld voor de nummer 7 maar nog geen minuut hierna scoort hun nummer 9. Ze hebben dus nog meer scorend vermogen. Sterker nog, zelfs de ingebrachte nummer 7 maakt in de slotminuten nog de 1-6.

Al met al een verdiende overwinning voor Rouveen. Gefeliciteerd.

We hebben nu 2 wedstrijden gewonnen en 2 wedstrijden verloren. Niet goed, maar ook niet slecht. We hopen dat we in de komende weken met ons eigen elftal de score naar 3-2 en 4-2 te schroeven. We hebben een leuk team, Henk doet het goed en Wessel : bedankt voor het wassen voor mij! Ik neem het graag straks van je over. Ehhh… mijn moeder zal dat doen.

Zaterdag uit naar SJO JVZ JO-15-2. We hebben er zin in!