Rouveen 2 pakt de volle winst in streekderby

Auteur: Bernd de Graaf.

Dinsdag 15 november | Na een 0-0 gelijkspel tegen VHK en een flinke nederlaag uit bij d'Olde Veste (6-1), stond nu het streektreffen met Rouveen 2 op het programma. Een tegenstander om altijd rekening mee te houden, dit bleek ook deze middag.

Na een rommelige beginfase waarin beide ploegen elkaar aan het aftasten waren was het DESZ die vanuit een snelle counter voor het eerst gevaarlijk werd. Met een juiste dieptebal werd aanvaller Janiek Overmars op snelheid weggestuurd. Met zijn snelheid gaf hij de verdedigers van Rouveen het nakijken en oog in oog met de keeper faalde hij niet en prikte beheerst de bal in de hoek van de goal, 1-0.

Rouveen probeerde de schade te herstellen maar gevaar bleef uit, wederom vanuit een snelle counter werd niet veel later Overmars opnieuw op snelheid weggestuurd. De verdediging van Rouveen leek weer verrast te zijn door de snelheid van de aanvaller. Oog in oog met de doelman dacht hij te scoren met een stift, de keeper kon echter deze inzet nog net met de vingertoppen pareren. De slim inlopende Joël Kats wist met deze opgelegde kans wel raad en joeg de bal tegen de touwen, 2-0.

Rouveen keek vol ongeloof naar het scorebord en wisten zich geen raad met de snelle aanvallers van DESZ.

Na de snelle voorsprong zakte DESZ iets terug en liet het spel aan de Rouveners, iets wat je juist deze ploeg niet moet laten doen. Via het middenveld wisten de gasten een aantal keer te gemakkelijk de voorhoede te vinden, DESZ gaf teveel ruimte cadeau en dit resulteerde al snel in de aansluitingstreffer waardoor het geloof bij Rouveen weer volledig terugkwam. DESZ kwam in deze fase nauwelijks aan hun normale spel toe en speelde Rouveen meer en meer in de kaart. Een aanval over de linkerkant leek te stranden op de achterlijn maar de bal werd voorgetrokken richting de 2e paal en daar kon een aanvaller van Rouveen vrij intikken, 2-2.

Rouveen was weer terug in de wedstrijd en gaf ook niet op, nog voor de rust liepen zij uit naar een 2-4 voorsprong, met deze stand zochten beide ploegen uiteindelijk de kleedkamer op.

Eenmaal weer op het veld voor de 2e helft leek DESZ zich enigszins weer te herpakken en wist de eigen behendige aanvallers weer meer te bereiken. Een duel op het middenveld werd gewonnen door Luke O'Dowd en wist Janiek te bereiken, deze was met de bal ook de verdediging weer te snel af en rondde koeltjes af, 3-4, de aansluiting was gevonden.

De fase daarna was vergelijkbaar met de eerste helft. Het middenveld van Rouveen kreeg teveel ruimte waardoor zij veel te snel gevaarlijk konden worden, met als gevolg dat Rouveen ook de 3-5 mocht maken en de wedstrijd kon uitspelen zonder echt iets weg te geven.

Een ploeg die nooit opgeeft, dat is ook deze middag weer gebleken.

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen MSC 2, deze ploeg staat voorlaatste met 3 punten, voor DESZ 2 zaak om de volle winst te pakken en zo aansluiting te houden met de bovenste helft van de ranglijst.