Nieuws

Riders on the Storm

Auteur: Erwin Tuin.

Maandag 18 maart | Het was een prachtige zaterdagmorgen maar helaas niet in Zwartsluis. De Flevo boys zijn vanuit Emmeloord afgereisd vanuit de polder om het op te nemen tegen onze jongens van DESZ JO12-1.

De eerste helft begint als het intro van Riders on the Storm van The Doors, storm en regenachtig. Maar in tegenstelling als bij dit magistrale nummer waarbij de regen als een triest ritme op de achtergrond altijd door blijft gaan. Speelt het stormachtige weer een hoofdrol bij deze wedstrijd. Wat dan wel weer hetzelfde is, is dat de regen de hele wedstrijd aanhoudt net als bij dit nummer van Jim Morrison en zijn mannen.

Voor diegene die geen idee heeft waar we het over hebben, is deze link naar de YouTube-clip, wellicht een idee om dit op de achtergrond af te spelen bij het lezen van dit verslag. Mocht het verslag dan tegenvallen dan hebt u toch nog naar goede muziek geluisterd.

We hebben het voordeel van de wind die ons met minimaal windkracht 8 ondersteund richting het doel van de tegenstander. Hugo opent als heel snel met 1-0. Ook het 2edoelpunt is van Hugo na een mooie solo actie van Sem. De polder boys ploeteren tegen de wind in maar komen zelden in de buurt van ons doel. Als dat dan wel gebeurd staat daar de verdediging met Bart en Quinten om hen tegen te houden. Als dat een enkele keer niet lukt dan is Thijs daar om de 0 vast te houden. 3-0 wordt het door Imre, een prachtig schot, een wereldgoal. Dit geeft ons vertrouwen op een goede afloop. Ook Jari ziet zijn kans schoon en pegelt de 4-0 in met een knalhard schot. Even later wordt Luka onderuit geschoffeld maar hij neemt al heel snel zijn revanche. Jayden legt de bal terug en Luka maakt het af; 5-0. Dat is ook de stand bij rust, vanwege de barre weersomstandigheden trekt ons team zich even terug in de kleedkamers.

Wanneer we weer op het veld staan is de regen nog niet geweken en ook de wind is niet gaan liggen. De regen in Riders on the Storm duurt meer dan 7 minuten maar bij ons lijkt het erop dat het ook de hele speeltijd zal door regenen. De rol van de wind is nu echter wel gedraaid en blijkt al snel een spelbreker. Ondanks dat we gewisseld zijn van speelhelft spelen wij op dezelfde helft als voor rust. Nu alleen in een verdedigende rol. Helaas kunnen we de 0 niet houden. De boys uit Flevo maken als snel 5-1. Het spel gaat door maar is niet meer hetzelfde als voor de rust, we hebben er meer moeite mee, ballen komen niet aan, voorzetten mislukken. Tot overmaat van ramp krijgen we volledig onterecht een penalty tegen. Wat er gebeurd is onduidelijk maar het kost ons de 5-1 en het wordt 5-2. Nu wordt het toch wel spannend want na de drinkpauze maken de Flevo boys de 5-3 waardoor ze wel heel dicht bij komen. Het weer zit ons steeds meer tegen, het regent dat het giet en de wind blaast bijna de strepen van het kunstgras. Er wordt van de kant van de tegenstander veel druk gezet. Gelukkig weet Thijs de meeste ballen tegen te houden maar onze aanvallers lukt het niet meer de 5 punten te verhogen. In de slotfase krijgen we er toch nog 1 om de oren ondanks het harde werken van Sem en Milan.

De Riders on the Storm is geschreven in E-mineur. Gelukkig klinkt het eindsignaal en eindigt de wedstrijd niet in mineur. Wij pakken met 5-4 de winst en de punten. Zo wordt het ondanks de storm toch nog een prachtige dag in Zwartsluis.

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO12-1 >

Advertentie

Tamek
superstersponsor Tamek
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams