Puntendeling DESZ en ZZVV

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 3 april | ​ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ is er niet in geslaagd om van directe concurrent ZZVV te winnen. De bezoekers kwamen in het eerste bedrijf zelfs op voorsprong. Vlak voor rust deed de thuisploeg echter wat terug. Na de theepauze golfde het spel op en neer maar doelpunten bleven uit: 1-1.

In de beginfase van de wedstrijd waren de gasten duidelijk beter. De rood-witten waren niet scherp genoeg en duels werden te vaak verloren. In balbezit was de ploeg uitermate slordig. Toch waren zij na twintig minuten dichtbij een opening van de score. Van dichtbij joeg Danny Moorman de bal over het doel.

Enkele minuten hierna deed ZZVV hetzelfde aan de andere zijde van het veld. Door het uitblijven van een doelpunt leken de ploegen te gaan rusten met de brilstand op het scorebord. Michael ter Wal bracht hier echter verandering in. In de 39e minuut knalde hij van grote afstand een vrije trap tegen de touwen: 0-1.

In de minuten die resteerden in de eerste helft gingen de Sluzigers op zoek naar de gelijkmaker. Na twee gemiste kansen, was het kort voor de theepauze alsnog raak. De thuisploeg verdiende een corner, welke door Moorman werd getrapt. Cor Koning stond op de juiste plek en verlengde het leer met het hoofd: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Aan het begin van het tweede bedrijf waren de rood-witten dichtbij een voorsprong. Moorman zette voor vanaf rechts en leek zo Koning in stelling te brengen. Hij slaagde er niet in om zijn voet tegen het speeltuig te zetten, waardoor deze voorlangs ging. Kort hierna waren de bezoekers eveneens dichtbij een treffer. Een inzet van één van de aanvallers spatte uiteen op de onderkant van de lat en stuiterde weer het veld in.

In de minuten hierna golfde het spel veelvuldig op en neer. Waar de thuisploeg langzaamaan het initiatief nam, waren de gasten vooral gevaarlijk via razendsnelle uitvallen. Tot grote kansen kwamen de ploegen lange tijd niet. Tot de 77e minuut. Moorman speelde zich vrij op de rand van het zestienmetergebied en had de hoek voor het uitzoeken. Hij stuitte echter op de doelman van ZZVV.

In het restant van de wedstrijd werden de Sluzigers niet meer gevaarlijk, ondanks het feit dat zij in deze fase het meeste balbezit hadden. Wel moesten zij meerdere malen alle zeilen bijzetten, door de gevaarlijke counters van de gasten. Gescoord werd er niet meer. Eindstand: 1-1.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij FC Meppel. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Ezinge.