​Puntendeling DESZ en ZZVV

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 8 november | ZUIDWOLDE – De hoofdmacht van DESZ heeft na twee nederlagen op rij weer eens een punt bij kunnen schrijven. In de uitwedstrijd tegen ZZVV bleven doelpunten in de eerste helft uit. Na de theepauze waren de gastheren wel trefzeker. Even zo snel kwamen de rood-witten echter weer op gelijke hoogte, waarmee de eindstand was bepaald: 1-1.

In de beginfase van de wedstrijd deden de teams nauwelijks voor elkaar onder. Geen van beide was in deze periode gevaarlijk. Na een kwartier spelen waren de Sluzigers voor het eerst dichtbij een treffer. Danny Moorman ontving de bal aan de rechterzijde en draaide naar binnen, om vervolgens de verre hoek te zoeken. De sluitpost van ZZVV redde echter bekwaam.

De wedstrijd kende hierna een rommelige periode. Zowel de bezoekers als de gastheren waren slordig in balbezit en kwamen niet tot uitgespeelde mogelijkheden. Tot tien minuten voor rust. De linksbuiten van de thuisploeg nam het rood-witte doel onder vuur maar raakte de paal. De rebound schoot hij over.

Het laatste noemenswaardige moment van het eerste bedrijf vond plaats aan de andere zijde van het veld. Joël Danhof zette de bal voor vanaf links en vond Cor Koning voor het doel. Deze controleerde het speeltuig en nam hem daarna op zijn slof. Hij zag zijn inzet ternauwernood gekeerd worden door de keeper van ZZVV. Ruststand: 1-1.

Onmiddellijk na de theepauze leken de gastheren op voorsprong te komen. Hun spits was Henrico Abma (archieffoto) namelijk al gepasseerd, maar werd voldoende gehinderd om het leer niet binnen te kunnen schuiven. In twee instanties belandde de bal uiteindelijk naast het Sluziger' doel.

Hierna namen de rood-witten voorzichtig het heft in handen. De ploeg had het meeste balbezit en zocht veelvuldig de aanval. Tot kansen kwamen zij echter niet. De gastheren gokten in deze fase vooral op de counter. Krap twintig minuten voor tijd resulteerde dit in een grote kans. De bal werd van dichtbij op goal gekopt, maar Abma had een fantastische reactie in huis en tikte het leer naast.

Niet veel later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Een lange bal van achteruit werd vanaf de rand van het rood-witte zestienmetergebied het middenveld in gekopt, waarna Bas Uiterwijk Winkel zich geen moment bedacht. Van grote afstand lepelde hij het leer op mooie wijze over Abma: 1-0.

Zo'n zes minuten later kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Moorman ontving de bal aan de linkerzijde van het veld, waarvandaan hij invaller Robin Rook zocht. Deze legde het speeltuig ineens af op Koning, om deze vervolgens met veel gevoel in de verre hoek te doen bewegen: 1-1.

In het restant van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Beide ploegen gingen vol voor de winst, waardoor er grote ruimtes ontstonden. Geen van beide wist hier echter optimaal gebruik van te maken. ZZVV was nog het dichtst bij een treffer. Wederom stond Abma op de juiste plek. Eindstand: 1-1.

Volgende week speelt DESZ thuis tegen FC Meppel. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Cingellanden.