​Puntendeling DESZ en FC Klazienaveen

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 14

Zondag 30 september | ZWARTSLUIS – Het vlaggenschip van DESZ heeft haar eerste punt van het nieuwe seizoen behaald. In de thuiswedstrijd tegen FC Klazienaveen kwamen de rood-witten na de theepauze op voorsprong. Al gauw wisten de bezoekers echter weer op gelijke hoogte te komen. Hierna kregen zij de beste mogelijkheden, maar een doelpunt bleef uit: 1-1.

In de beginfase van het duel was het voor beide ploegen even aftasten. Hierna nam de thuisploeg het heft in handen en voerden zij de druk voorzichtig op. Na een kwartier spelen leverde dit een eerste mogelijkheid op. Etiënne Moorman nam het vijandelijk doel onder vuur, maar zag de sluitpost van de gasten redding brengen. Ook Tom Kisjes was dichtbij een treffer. Hij stuitte eveneens op de doelman.

De gastheren bleven hierna de bovenliggende partij. Tot uitgespeelde kansen kwamen zij enige tijd niet. Pas na een krap half uur was er weer een moment van opwinding. Een vrije trap van Karlo Naberman werd door de doelman uit de hoek geranseld. Op slag van rust kreeg DESZ misschien wel de grootste kans tot dan toe. Naberman ging alleen op de keeper af maar besloot het leer af te leggen. Dit stelde een verdediger in staat om in te grijpen. Ruststand: 0-0.

Na rust gingen de rood-witten verder met waar zij ervoor waren gebleven. In de 50e minuut leverde dit hen een grote kans op. Danny Moorman kopte het speeltuig op de lat. Zo'n tien minuten later was het wel raak. Dimitri Kamerling haalde uit vanaf de rand van het penaltygebied en zag de bal tegen de touwen slaan: 1-0.

Waar de Sluzigers vertrouwen hadden moeten putten uit de voorsprong, gebeurde het tegenovergestelde. Plotseling waren zij het helemaal kwijt en lieten zij het initiatief aan de bezoekers. Dit stelde hen in staat om, vijf minuten na de openingstreffer, weer op gelijke hoogte te komen. Een voorzet vanaf rechts werd door Maurice Heine achter Renee Agterhuis gewerkt: 1-1.

Gesterkt door de gelijkmaker, ging FC Klazienaveen op zoek naar meer. Hier kregen zij in deze fase ook meerdere grote kansen voor. Even zo vaak bleek Agterhuis echter een sta-in-de-weg. DESZ moest hierop een antwoord schuldig blijven. De ploeg was onrustig in balbezit, verloor veel duels en wist dan ook niet gevaarlijk te worden.

Richting het einde van de wedstrijd kregen de gastheren langzaam maar zeker weer wat vat op hun tegenstanders. Dit leverde hen nog één mogelijkheid op. Invaller Ronny Bakker werd weggestuurd aan de rechterzijde en behield het overzicht. Voor het doel vond hij Naberman, maar hij slaagde er niet in om zijn voet goed achter de bal te krijgen. Een doelpunt bleef hierdoor uit. Eindstand: 1-1.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij Drenthina. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Oude Ros.