Puike teamprestatie DESZ F5

Auteur: Alfred Fix.

Vrijdag 29 april | ​Vandaag 23 April, het weer was schitterend het zonnetje scheen en de jongens van DESZ F5 stonden weer popelen om te mogen voetballen. De tegenstander van vandaag was het altijd lastige SC Rouveen F3.

Ruimschoots voor het fluitsignaal stonden de jongens en leiders op het veld om een goede warming up te doen. Zou dit de inleiding zijn van een mooie wedstrijd met een overwinning of toch niet?

Om negen uur werd het fluitsignaal gegeven door een wel hele bekende scheidsrechter en de wedstrijd was begonnen. DESZ ging meteen in volle vaart vooruit het was Koen die een lange solo maakte en overspeelde op Julian, maar het was net niet de 1-0 omdat de keeper in de weg stond. Even later volgde een ingooi op Julian en die bedacht zich niet en de 1-0 was een feit. De wedstrijd vervolgde zich en daar was bijna de 1-1 door verkeerd uitverdedigen van DESZ maar het liep goed af.

DESZ hield de druk op Rouveen hoog door het goede spel wat zij lieten zien. Het spel ging verder en Evan toverende een afstandsschot uit zijn benen maar helaas geen goal. Even later was het Boris die inspeelde op Koen die maakte een fraaie draaibeweging en speelde in op Jorrit die hield het hoofd koel en maakte de

2-0. Twee minuten later was het Julian die op Milan speelde hieruit volgde een mooie actie en 3-0 stond op het scorebord. DESZ ging door met het mooie spel en er volgde vele mooie momenten maar dit leidde niet meer tot een doelpunt in deze helft. Het was rust. Na een peptalk van Nils en Nils was het tijd voor de tweede helft.

De tweede helft begon gelijk met een lange solo van Owen en het was 4-0. Dit was waarschijnlijk het breekpunt bij Rouveen want DESZ is op stoom. Het goede spel vervolgde zich en het werd een aaneenschakeling van doelpunten.

Steyn 5-0, Milan 6-0, Steyn 7-0, Milan 8-0 en Jorrit 9-0. Rouveen maakte in de zeventiende minuut dan toch de tegen goal en de nul was van het scorebord 9-1. DESZ ging door en Milan maakte de 10-1 de eindstand werd gezet op 11-1 door Julian.

Het was vandaag een goede wedstrijd van DESZ waarin als een team werd gevoetbald. Jongens gefeliciteerd met de verdiende overwinning en op naar de volgende wedstrijd uit tegen Steenwijkerwold F2G.