Puike teamprestatie DESZ 2

Auteur: Gerjan van de Belt.

Dinsdag 17 februari | Op een mooie zonnige zaterdagmiddag moest het 2de de inhaalwedstrijd spelen tegen het 2de van Drenthina. Uit werd er kansloos verloren met 5-0. Thuis was het gelukkig een ander verhaal.

Ten 1ste stond er een elftal op het veld wat voor elke bal streed. En dat was de basis voor de belangrijke overwinning. We begonnen wat terughoudend lieten hun in bb maar ze wisten geen kansen uit te spelen. Wij loerden op de momenten om er gevaarlijk uit te komen. Maar na een kleine 20 min spelen kwam Louk wat ongelukkig uit, waar hij de bal met de hand buiten de 16 beroerde. En ja ook in 2015 gaat het zoals zo vaak in 2014. De vrije bal werd onberispelijk over de muur in de hoek geschoten. 0-1 Vanaf die goal gingen we wat meer initiatief nemen en Drenthina wat eerder aanpakken. Kregen wat mogelijkheden maar we waren nog niet trefzeker.

Na een half uur spelen een tegenvaller in de vorm van het uitvallen van Pascal die vervangen werd door de rentree makende Jan Filip. Betekende dat we omzetting op middenveld moesten maken. Maar daar werden we niet minder van. Jarno moest vanaf middenveld diepgang hebben zonder bal. Mede daardoor kregen we wat spelhervattingen mee. Waaronder een corner van Emielin de 35ste minuut waar we scoorden uit via Mark v Eerde. We bleven zoeken naar de aanval terwijl we als ploeg goed verdedigden en redelijk waren in de omschakeling. Uit een omschakelmoment scoorden we de 2-1. Emiel werd snel gezocht gaf de bal goed voor op Jarno die de bal hard binnen kopte. Dat was tevens de ruststand.

De 2de helft was van onze kant ook wel goed in de vorm van niks weggeven en creëren. Creëren deden we genoeg maar afmaken was nog teveel gevraagd. Wat wel jammer was want de wedstrijd had dan door ons op slot kunnen worden gegooid. Grote kansen werden deels door goed keeperswerk niet benut. In de slotfase scoorden we wel uit een vlijmscherpe counter. Rik Batterham veroverde de bal op onze helft, stoomde met de bal op totdat hij besloot om de bal goed af te spelen op Nico Appelo die op zijn beurt Emiel aanspeelde die beheerst de bevrijdende 3-1 liet aantekenen.

Puntjes binnen, maar Drenthina wat geen enkele kans had gekregen schoot uit het niets de bal schitterend achter Louk. 3-2. Dat was ook de eindstand na 56 minuten spelen. Omdat we in de blessuretijd verzuimden nog meer te scoren. Wel was er nog een goede poging van Simon vd Berg wat een beter lot verdiende dan het zijnet. Na afloop was de vreugde groot binnen de groep. O zo belangrijke punten na een puike teamprestatie.