Nieuws

Prachtige prestaties jeugdelftallen SV DESZ

Bekijk alle foto's!
Auteur: Jeugdzaken. Foto's: 5

Vrijdag 11 januari | De jeugdelftallen van SV DESZ hebben een schitterende eerste najaarsreeks neergezet. Maar liefst 5 teams mochten zich najaarskampioen rekenen. En 5 teams gaan na de winterstop de strijd op een nog hoger niveau aan. Alles samengevat kunnen we stellen dat de jeugd de wind goed in de zeilen heeft zitten. De doelstellingen om op korte termijn de selectie teams in de hoofdklasse te laten spelen, worden steeds meer realiteit. Spelers uit eigen jeugd, die doorstomen naar ons 1e elftal en steeds meer gediplomeerde trainers. Spelers en teams die unieke prestaties neerzetten.

KAMPIOENEN

DESZ JO17-1 speelde hun laatste wedstrijd uitgerekend tegen de concurrent voor de titel thuis tegen het combinatie team van St Steenwijkerwold/Willemsoord O17-1. Dat deze wedstrijd spannend was, bleek al snel . Met nog 10 minuten te spelen keek DESZ nog tegen een 2-3 achterstand aan! Na een slimme omzetting binnen de lijnen kreeg DESZ het middenveld weer in handen en wist 8 minuten voor tijd de 3-3 te maken. DESZ wist dat alleen een zege volstond voor de titel en ging alles of niets spelen met als resultaat dat 3 minuten voor tijd de bevrijdende 4-3 viel. Door deze zege waren de mannen van Cristiaan Zwiep, Jarno v Eijken en Arie vonk verzekerd van de promotiepoule die ze kan leiden naar een plek in de hoofdklasse.

DESZ JO15-1 kende een minder spannend slot en wist op 15 december de titel thuis in de wacht te slepen door een 6-0 zege op Sjo-Wijc. Het team van Wesley Volken, Wilco Volken en Robbert Elken had lopende de competitie al diverse tegenstanders aan de zegekar gebonden. Runner-up SVN '69 bleef op de nederlaag tegen DESZ na (2-0) echter vlak achter DESZ de wedstrijden ook winnen. Het gat was slechts 3 punten. Op 24 november moest DESZ thuis tegen Alcides: een op papier routine klus! Echter na 70 minuten stond er 1-2 op het scorebord, en de eerste nederlaag was een feit. SVN bleef maar winnen dus was het noodzaak voor DESZ om de laatste 3 wedstrijden niet te verliezen. Dit deden de mannen dan ook niet en 15 december was daar de verdiende titel. Ook voor deze jongens geld dat ze naar de winterstop in de promotie poule komen, en gaan strijden voor een plek in de hoofdklasse .

DESZ JO13-1 kende een relatief makkelijke eerste seizoenshelft. Het team van Albert-Jan Overmars en Dimitri Kamerling had de zaken uitstekend voor elkaar en was duidelijk de sterkste in de poule De meeste wedstrijden werden met speels gemak gewonnen en zelfs de dubbele cijfers werden 4 keer gehaald ! Alleen SJO JVZwist op 1 december het DESZ aardig lastig te maken door keurig stand te houden. Helaas voorde bezoekers moesten zij het hoofd buigen en werd er op karakter met 2-1 gewonnen door DESZ. De kampioenswedstrijd zelf werd er 1 voor de statistieken. DESZ verpletterde VENO door maar liefst met 10-0 te winnen, al had de uitslag nog veel hoger uit kunnen vallen. Opvallend is dat DESZ slechts 6 goals tegen kreeg en ongeslagen kampioen is geworden. Ook dit team gaat strijden na de winterstop voor een plekje in de hoofdklasse.

DESZ JO12-1 was ingedeeld in een poule van 5 teams dus werd er uit en thuis gespeeld lopende het najaar. Het team van Henk Nieborg en Karlo Naberman lieten uitstekende wedstrijden zien en velen werden met gemak gewonnen. Al snel werd duidelijk dat De Blesse en DESZ uit zouden maken wie hier met de titel aan de haal ging. Tot de laatste speelronde waren ze aan elkaar gewaagd. Opvallend waren de onderlinge confrontaties tussen DESZ en De Blesse. Thuis was De Blesse te sterk voor DESZ 1-4, maar uit wisten de Sluzigers knap met 4-6 te winnen. Op de laatste speeldag werd De Weide met ruime cijfers verslagen en was de titel een feit. Ook zij gaan na de winterstop een gooi doen naar een plek in de hoofdklasse .

DESZ JO 11-3 veroverde begin december de titel al door met 1-1 gelijk te spelen tegen Alcides. De schrik sloeg de trainers om het hart toen DESZ in de kampioenswedstrijd plots 0-1 achter kwam. Maar de veerkracht van het team kwam andermaal boven drijven en zo sleepten ze er toch nog een 1-1 gelijkspel uit en werden daarmee ongeslagen kampioen. Door het gelijkspel van vv Staphorst eerder op de ochtend bij vv d'Olde veste (4-4) was het kampioenschap eigenlijk al binnen, maar de trainers hadden dit vooraf niet verteld aan de spelers. Ook hier werden 2 keer de dubbele cijfers gehaald en werd er 2 maal gelijk gespeeld wat dus een ongeslagen kampioen opleverde. Na de winterstop gaat het team van trainers Dick Bijlsma en Erik vd Stouwe hun geluk beproeven in de 2e klasse.

Geen kampioen, maar wel promotiepoule naar de hoofdklasse.

DESZ JO19-1 heeft op de laatste speeldag een plek in de promotie poule bemachtigd door een 6-3 zege op het combinatie team van ST Steenwijkerwold/Oldemarkt. De mannen van Nick vd Haar, Mark Doosje en Gerrald Bols kwamen uiteindelijk slechts 2 punten te kort voor de titel. Een enorme off-day tegen SV Urk (0-8) deed ze uiteindelijk de das om. Wel wist het team de meeste goals in deze groep te scoren. Ook zij gaan na de winterstop een gooi doen naar een plekje in de hoofdklasse .

Prestaties van de andere jeugdteams zijn evenzeer groot.

DESZ JO17-2 kwam uiteindelijk 2 punten te kort voor de titel. Wel wist het team van Arko Halfmouw en Eddy Hoen de meeste goals te maken in deze poule. Ook zij gaan na de winter verder in de 2e klasse.

DESZ MO17-1 had het lastig in de 1e klasse. Met nederlagen en een krappe selectie door blessures was het soms behelpen. Vanaf eind november wisten de dames echter steeds vaker punten te pakken en zit de stijgende lijn er duidelijk in.

DESZ JO13-2 heeft een keurige 7e plek behaald slechts 2 punten verwijderd van de top 3 en blijft dus een stabiele 3e klasser.

DESZ JO12-2 kwam ook slechts 2 punten tekort voor de titel en wisten maar liefst 81 keer het net te vinden .Zij gaan na de winter verder in de 2e klasse .

DESZ JO11-1 wist net niet de top 3 van de 1e klasse te behalen. Zij werden uiteindelijk 4e.

DESZ JO11-2G wist beslag te leggen op de 3e plaats in de 3e klasse. Ze stonden slechts 3 punten achter de koplopers. Wel wisten deze toppers als enige ploeg meer als 100 goals te maken en wel 101. Een zeer knappe prestatie.

Bij de jongere jeugd onder de 10 jaar en lager houd de KNVB geen standen en uitslagen meer bij.Achter de schermen weten wij dat de teams uitstekend presteren en zien de toekomst dan ook zonnig tegemoet. Ook onze mini afdeling op de woensdag onder leiding van Rini Hoogenkamp Simon Spit en Atze ten Klooster loopt op rolletjes. Deze lichting doet op de zaterdagen mee aan de Meppeler mini divisie en ook hier zijn we zeer tevreden over.

Interne club transfers.

Arjan Krabbe van DESZ JO19-1 trainde al regelmatig mee met de hoofdmacht van SV DESZ en lopende het seizoen werd er steeds vaker een beroep gedaan op Arjan vanuit DESZ 1. Dit heeft geresulteerd in het feit dat Arjan vanaf 1 januari de stap vanuit DESZ JO19-1 richting DESZ 1 gemaakt heeft. Wij wensen Arjan heel veel succes bij DESZ 1.

Mika Esteie is de volgende speler die een stap hoger zijn geluk gaat beproeven. Mika speelde zijn wedstrijden in DESZ JO17-1 en was hier de eerste seizoenshelft de aanvoerder. Mika gaat de 2e seizoenshelft verder afmaken bij DESZ JO19-1. Wij wensen Mika veel succes bij zijn nieuwe team.

Toekomst.

SV DESZ wil binnen de regio uitgroeien tot een toonaangevende voetbalvereniging op het gebied van sportieve prestaties, maatschappelijke betrokkenheid en verenigingsleven, waarin SV DESZ een voorbeeld wil vervullen voor anderen. Onze jeugd en alle betrokkenen laten dit op fantastische wijze zien.

Dit alles komt tot stand door een fantastische groep vrijwilligers, die elke dag in weer en wind bezig zijn voor DESZ. Zoals onze interim voorzitter Jitse Antuma op de nieuwjaarsreceptie mooi verwoordde: 'Van koffie schenker tot klusploeg, van schoonmakers tot trainers: iedereen is op zijn manier belangrijk voor DESZ'. Het #samenDESZ is hier een mooi voorbeeld van.

Verder wens ik alle teams veel succes en vooral plezier in de 2e seizoenshelft! Alleen ga je inderdaad sneller maar samen komen we veel verder.

Wees sociaal en deel

Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams