Prachtig seizoen gaat als een nachtkaars uit

Auteur: DESZ 3. Foto's: 41

Vrijdag 21 juni | Na een lang seizoen strijden stonden er afgelopen weken nog twee geweldige affiches op het programma. Te beginnen met de bekerfinale tegen VV Actief, een week later zou de koploper van de competitie naar sportpark de Cingellanden afreizen. Twee keer de kans om onszelf voor dit seizoen te belonen. Ook zullen deze laatste wedstrijden zoals ieder seizoen weer afscheidswedstrijden worden voor een aantal van ons.

Zaterdag 1 juni is het dan eindelijk zo ver, de bekerfinale staat op het programma. Waar de bekerwedstrijden altijd worden gezien als oefenwedstrijden, is het toch stiekem wel leuk als je onverwacht toch ver komt. Voor velen van ons de eerste keer en dat is te merken. Waar we normaal gesproken precies op tijd of vaak te laat het sportpark op lopen, waren de eerste gespannen koppies al ruim een half uur van te voren aanwezig. We gingen voor het eerst dit seizoen goed voorbereid op pad, genoeg tenues mee, dopjes, hesjes, zelfs de ballen waren opgepompt. Daarnaast werd ons zelfs een lunchpakket aangeboden door van Dijk brasserie waarvoor dank!

Was het de busreis, het vuurwerk, de vele supporters of toch gewoon de finale? Ik weet het niet maar helaas was de spanning ons de hele wedstrijd de baas. We begonnen met een 1-0 achterstand die we wisten om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Op slag van rust krijgen we nog een doelpunt om de oren dus we gingen met een gelijke stand de rust in. De tweede helft ging het hard, een aantal flitsende counters en we stonden dik achter. We wisten nog 1x het net te vinden maar Actief was gewoon te goed om er nog 4 te maken. Eindstand een teleurstellende 6-3, maar we hebben er een mooie dag van gemaakt!

Wat nog restte was de wedstrijd voor het kampioenschap in de 5e klasse. Nog één keer vlammen dit seizoen, met en voor elkaar door het vuur zo was de boodschap. Die boodschap werd begrepen er werd volop gestreden, waar nodig je tegenstander even laten voelen dat hier vandaag niks te halen viel. Het vlaggenschip creëerde de kansen, waar de tegenstander het vooral van buiten de 16 probeerde. Dichterbij kwamen ze ook niet, na een aantal gemiste kansen gaat de bal op de stip. Het is Wilco die in zijn laatste wedstrijd de bal opeist en het net laat bollen. In de tweede helft volgt vooral het spelbeeld van de eerste helft, 3 maakt het spel en de gasten proberen mee te vechten. Tot een eenvoudig weggegeven corner de zestien wordt ingebracht, drie keer stuitert en ineens binnen valt. Er volgen nog vele kansen voor het vlaggenschip maar de bal mag er simpelweg niet in…

Voor nu eerst zomerstop, tijd om de boel te verwerken. Waar Wilco helaas noodgedwongen zijn schoenen aan de wilgen moet hangen, gaat de frequentie bij Nico & Matz ook omlaag al zullen zij voor nood beschikbaar blijven! Supporters bedankt! We zijn er in september gewoon weer. Bijgevoegde foto's zijn nog van de bekerfinale, Henk Kuik bedankt!

Fotoserie: Henk Kuik