Nieuws

Plezier is belangrijker dan winnen!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Jaap Schuurman. Foto's: 3

Zondag 22 mei | Zoals jullie misschien wel weten staat op maandag 6 tot en met donderdag 9 juni het Sportpark De Cingellanden in het teken van het jaarlijkse Rabobank schoolvoetbaltoernooi. Het is een event waarbij voor de groep 1 tot en met 8 plezier, passie, samen bezig zijn, sporten en bewegen samen komen waarbij meedoen belangrijker is dan winnen! In de aanloop worden een aantal interviews met bekende DESZ’ers gepubliceerd, over het belang van sporten en bewegen. Dit keer Remco Lachenal, speler van DESZ 1.

Als jonge voetballer bij DESZ kon het voetbalseizoen mij niet lang genoeg duren. Ik vond voetbal nou eenmaal het allerleukste om te doen. Hoe meer trainingen en wedstrijden, hoe beter. Jammer genoeg zijn op een gegeven moment alle competitiewedstrijden gespeeld en is het seizoen toch echt afgelopen. Gelukkig mochten we ons dan altijd nog verheugen op het toetje, namelijk de toernooien!

En één van die toernooien was het schoolvoetbaltoernooi bij DESZ. Net als nu werd deze jaarlijks georganiseerd en werden deelnemers van allerlei leeftijden gemixt. Hierdoor hoefde ik een keer niet met mijn eigen team te voetballen, maar bijvoorbeeld met mijn broertje of met klasgenoten. En in plaats van te voetballen tegen een team van een andere club, speelden we tegen vrienden of vriendinnen van de Aremberg of Wijngaard.

Wat ik mij nog kan herinneren van de keren dat ik heb mee gedaan, is dat ik het altijd een erg leuk toernooi heb gevonden. Het ging mij hierbij een keer niet om winnen. Ik vond het veel leuker om eens met iemand uit mijn eigen klas te kunnen voetballen. Of tegen jongens en meiden uit hogere groepen. Nee, winnen vond ik niet belangrijk. Het moest gezellig zijn en er moest veel gelachen worden. Daar ging het om!

Kortom, twijfel je nog of je wel mee wil doen? Denk je dat je niet goed genoeg bent? Maak je dan geen zorgen. Plezier hebben tijdens het toernooi is vele malen belangrijker dan winnen of goed kunnen voetballen. Lekker voetballen met broertjes, zusjes, klasgenoten, vrienden en vriendinnen; mooier kan het niet!

Ik wens de deelnemers aan het schoolvoetbaltoernooi veel plezier!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams