Nieuws

"Papa sponsort wel"

Auteur: Tim Nieborg.

Dinsdag 19 oktober | n de kleedkamer werden er diverse opties voor titels van het verslag geopperd. Iets met vlaggen, vishengels en bepaalde lichaamsdelen. Maar het is toch wat anders geworden om het een beetje netjes te houden. De voorbereiding op de wedstrijd verliep niet geheel vlekkeloos. Compleet in paniek belde onze Poolse delegatie ons op dat ze ons kwijt waren. FC Meppel? Nee joh MSC. Dat is de tegenstander van vandaag. Gelukkig is dat zo’n beetje 3 meter verderop en waren we snel weer herenigd.

Ook werd er al even kennis gemaakt met de tegenstander. 1 voor 1 kwamen die het sportpark opgereden gebracht door papa en mama in grote auto's die dezelfde ruimte nodig hadden als een vrachtwagen, tenminste zo gedroegen ze zich. Na een gezellige woordenwisseling werd al duidelijk dat ze gewend waren dat ze alle ruimte kregen en ze alles zo maar voor elkaar kregen. Nou daar zouden ze achter komen tijdens de wedstrijd.

In shirtjes die niet bepaald op de groei gekocht waren stonden ze klaar, kuif gladgestreken en pa de sponsor langs de kant. Die hadden denk ik ook de scheids geregeld, maar daar komen we later op terug.

In een intense wedstrijd werd voor elke meter gestreden. Maar de ruimtes waren heel groot en iedereen liep zich de pleures. Conditioneel konden de gastheren het niet aan en na 15 minuten lag de eerste al voor Pampus op de grond van de vermoeidheid. Het was ook in die periode dat DESZ op een 0-1 voorsprong kwam. Luke schoof beheerst binnen en die voorsprong was niet meer dan verdiend.

Even later was het ineens 1-1. MSC was nog niet in de buurt van doelman Maikel geweest maar na een slordig moment op de achterlijn kon ineens de spits vrij voor de keeper worden gezet en die faalde niet.

Na een mooie combinatie door het centrum maakte Rayn het na een knappe individuele actie af, 1-2. Nog voor rust was het wederom door een slordigheidje dat het weer gelijk werd. Ted meende dat er van tevoren een overtreding werd gemaakt, werd er ook, maar de scheids zag het anders en gaf Ted geel terwijl ie op de bank zat want meneer was niet gediend van commentaar. Toen was het tijd voor de thee.

In de rust werd 3x gewisseld. Ted mocht er nog niet in, want geel. En daar gingen we weer. Wilco speelde als een baas op het middenveld en won elk duel zowel op de grond als in de lucht. Het was ook verdiend dat hij de 2-3 binnen kopte. Even later was het diezelfde Wilco die met een mooie schuiver de 2-4 binnen knalde.

Daarna werd de wedstrijd wat meer een slachtveld. Ingooien werden afgefloten, je mocht niet eens "ik" zeggen, en elke aanraking werd afgefloten en veroordeeld door de papa's langs de kant. Dan had je je zoon maar op dammen moeten doen. Dan werd ie ook niet aangeraakt.

Ook de prima vlaggende Jordy moest het ontgelden en kreeg diverse beschuldigingen naar zijn hoofd geslingerd. Maar hij was mentaal sterk en liet zich niet kennen. In tegenstelling tot zijn collega aan de andere kant. Komen we straks op terug.

En toen begon het echte circus. De scheidsrechter had van tevoren een geel en rood vierkantje uitgeknipt. Hij dacht, ik heb er moeite voor gedaan, nu ga ik ze gebruiken ook.

Kats, die nog blij mocht zijn dat hij nog kon lopen na deze actie in de 16, werd neergetrapt maar de scheids liet doorspelen. Joel liet weten het daar niet mee eens te zijn en kon zich voor 10 minuten melden in de dug-out.

Toen de volgende, Ted stond geen buitenspel maar werd toch afgevlagd, ook hij liet weten het er niet mee eens te zijn en kon zich eveneens melden op de bank.

12 tegen 9 op dit moment dus. Laatste man Olaf schopte een aanvaller neer. Meneer de aanvoerder gaf hem een duw en er werd over en weer wat geknuffeld. Beide aanvoerders kregen de gele kaart en het was nog weer een stukje rustiger op het veld 10 tegen 8.

Kats mocht ondertussen weer terug dus stonden we weer met 9. Was het dan klaar met de kaarten? Nee. Ook MSC kreeg nog een gele kaart en dus eindigden we met 9 tegen 9.

Toen vond de scheids het genoeg. De hele wedstrijd hebben we volop gestreden voor elkaar en zelfs met 8 man bleven we overeind. Een echte teamprestatie!

Volgende week zijn we een zaterdagje vrij. Kunnen we een keer rustig boodschappen doen, onderdelen halen of gezellig naar de Ikea. Pak deze kans want doordat we door zijn in de beker hebben we een vrije zaterdag minder. Veel plezier met wat je volgende week gaat doen en tot horens!

Meer nieuws van DESZ 3 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams