Oud zeer goed gemaakt!

Auteur: Paul Smelt.

Maandag 14 maart | De eerste competitiewedstrijd van E4G dit seizoen speelde zich af in Meppel. DESZ E4G moest uit tegen Alcides. Van ’t najaar hadden ze hier de wedstrijd verloren, maar dat zou dit keer niet opnieuw gebeuren. Hoewel de wedstrijd zich vooral afspeelde op het veld aan de zijde van Alcides en de druk van DESZ zeer hoog was, kregen de jongens en meiden de bal er niet in. Justin (onze keeper) verveelde zich uitermate. Eén keer dreigde het via hoekschop van Alcides, maar met goede redding van Rick was deze Meppelse kans ook meteen weer verkeken.

Een vervelende blessure op de mond van Kobe deed hem even uit het veld slaan. Wat DESZ ook probeerde, de bal mocht er gewoon niet in. Tot eindelijk één minuut voor rust Noa een prachtige voorzet gaf, die Carolien mocht afmaken: 0-1. DESZ ging de rust in met ranja op een zonovergoten veld en E4G rook nu haar kansen. Na rust volgde al snel een tweede doelpunt van Damian die hem zelf helemaal maakte: 0-2. Noa probeerde het direct daarna ook maar die ging net naast. Helaas ging hij ook nog onderuit en blesseerde zijn knie. Angelina volgde met een keihard schot: 0-3.

Een nieuwe poging van Damian ging naast, maar een minuut later knalde Kobe de vierde erin: 0-4. DESZ E4G kreeg de smaak te pakken. Toch gaf Alcides niet op. Maar door de goede verdediging van Evan en Rick kregen ze het niet voor elkaar. Een mooie redding van Justin deed 4-1 voorkomen. Na een mooie voorzet van Damian maakte Kobe 0-5. Alcides knokte zich terug en scoorde: 1-5.

De wedstrijd verliep snel, de toeschouwers konden het amper bijhouden, zo snel werd het spel gespeeld. Een pracht schot van Kobe ging net naast. Even later probeerde hij het weer, maar Damian lokte de keeper het doel uit en maakte heel beheerst 1-6. Dit deden ze even later nog eens dunnetjes over. Een voorzet van Damian en Kobe pingelde hem erin: 1-7. Rick en Noa probeerden het even later ook, maar het doel bleek een halve meter te smal te zijn.

Angelina wist op één schoen (de andere was ze onderweg verloren J ) de bal nog naar Noa te spelen die in de laatste seconde nog 1-8 maakte. Ook hij wist de keeper het doel uit te lokken. Het oude zeer van afgelopen najaar was ruimschoots goed gemaakt. Na het rondje penalty's oefenen, kon E4G met een heerlijk overwinningsgevoel douchen. Gefeliciteerd jongens en meiden en René en Jack bedankt voor jullie coaching!!!