Nieuws

Optimisme rond DESZ JO13-1 neemt toe!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Tjeerd Krol. Foto's: 30

Woensdag 11 maart | Je kan geen krant of app openen of het nieuws over dalende olieprijzen, beurskoersen die sinds 2008 niet meer zo zijn gedaald of een naderende epidemie springen je tegemoet.

Gelukkig was er vorige week opeens een Facebook bericht dat werd gedeeld in de groepsapp van JO13-1 die veel optimistischer was: JO13-1 ging kampioen worden. Mooi om dat optimisme te lezen, zeker als rekening wordt gehouden met het feit dat pas twee wedstrijden gespeeld waren. Weliswaar gewonnen, maar toch: Kampioen? Nu is er binnen het team, heb ik uit betrouwbare bron (dus geen Facebook) vernomen, een afspraak tussen de spelers om Bas dit jaar kampioen te maken. Hij is namelijk nog niet eerder kampioen geweest en de andere spelers willen dat hij dit feest ook meemaakt: Confetti, Beker, patatje en dat soort dingen. Maar dan moeten er nog wel een wedstrijd of 10 worden gespeeld en gewonnen worden, te beginnen met de wedstrijd tegen Tollebeek JO13-1.

De vooruitzichten waren geweldig: het was niet al te vroeg, het was droog, sterker nog de zon scheen en er was weinig wind. Alle spelers fit, echter moesten we Coen afstaan aan JO13-2, dus we konden volle bak gaan strijden tegen Tollebeek. Zoals altijd is er wat lengteverschil tussen de gemiddelde spelers van de tegenstander en die van ons en elke keer is het de vraag of dat een nadeel is of niet. Deze wedstrijd liet duidelijk zien dat onze mannen en vrouw er inmiddels wel raad mee weten: ze zijn sneller, wendbaarder en vaak ook technisch vaardiger. Dit werd niet direct vanaf de start duidelijk, hoewel er weer veel ouders en familie aan de kant ons team stonden aan te moedigen: het was even aftasten.

Maar na een paar minuten aftasten begon het te lopen: een-tweetjes, dieptepasses, maar ook steekballen, boogballen en strakke lange trappen zagen we voorbij komen. Voor iedereen een plezier om naar te kijken en zeker om als speler hieraan mee te doen. De vele uren trainingsarbeid van Lars, Albert en Marcel begon zijn vruchten af te werpen. Helaas had Thijs als enige vandaag het minder fijn: behoudens een enkele terugspeelbal gebeurde er weinig, en als er wat dreigde te gebeuren dan werd er al gefloten voor buitenspel.

Je kan het dus al raden, veel van dit mooie spel leidde tot kansen en een behoorlijk aantal kansen werd ook gewoon benut en zo stond het met de rust al 7-0 voor DESZ JO13-1. Op weg naar de kleedkamer spraken de mannen en vrouw met elkaar af om ook zo door te gaan in de tweede helft: niet verslappen, maar blijven combineren. Helaas werd dat wel geprobeerd, maar het kwam wat minder goed uit de verf, of kwam dat ook doordat Tollebeek de moed had opgegeven en achterin bleef hangen?

Maar gelukkig bleven onze jongens lekker doorgaan en bleven ze het proberen, zodat het een minuut of 8 voor de rust toch 13-0 stond. Voldoende tijd dus voor de 14-0, zoals de voorspelling langs de lijn was. Helaas werd er nog genoeg geprobeerd, maar dat zat er niet meer in. Voor de volledigheid de doelpuntenmakers (Bron: de appjes van onze vaste Razende Reporter!): Joey zeven keer, Imre drie keer, Sem 1, Oscar 1 en Hugo 1. Een prachtige wedstrijd met mooi voetbal en veel doelpunten op een mooie zonnige zaterdag. Wat wil een mens nog meer?

Zou het Facebook bericht dan toch waar zijn? Zou Bas kampioen worden dit jaar? Natuurlijk zijn er nog genoeg wedstrijden te gaan, maar een blik op de stand maakt duidelijk dat er twee teams ongeslagen zijn en laten wij nu aanstaande zaterdag tegen de mede koploper moeten voetballen. Dat is een mooi moment om te kijken of een kampioenschap tot de mogelijkheden behoort. Een mooi lichtpunt!

Succes volgende week tegen SJO WIJC 13-1!

Foto's: Henk Kuik

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO13-1 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams