Opdracht vervuld, maar net niet; toch het belangrijkste : groei!

Auteur: René Bakker. Foto's: 6

Dinsdag 24 mei | Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd van DESZ JO13-1 tegen Flevo Boys JO13-2 op het programma. In Emmeloord is het altijd kijken hoe en waar je speelt. Nu was het de beurt aan het hoofdveld, maar van een veld die in de hoofdklasse geridderd is tot hoofdveld was absoluut geen sprake. De opdracht vandaag was eenvoudig op papier, maar op het stroperige, harde zaalvoetbalveld niet eenvoudig. Minimaal 6 keer scoren om zo de wedstrijd van 10.30 uur van SC Emmeloord onder druk te zetten.

Om 7.40 uur vertrok de karavaan met 5 auto's richting Emmeloord. Om 8.15 uur zaten we in kleedkamer 2 en hebben we een korte teambespreking over hetgeen we als team vandaag willen. Snel scoren, druk zetten en vooral de linie achter de verdediging meer gaan bereiken dan dat we dat deden in de thuiswedstrijd vorige week tegen MSC.

Na een korte warming up, begonnen we om 8.45 uur aan de wedstrijd. Ruben Postma op een geheel nieuwe plek als voorstopper en de rest van de equipe was vrij vast. 4 Jongens waren niet aanwezig te weten Rens, Ivo, Herman en Bryan. Zij waren met clubkamp. Daarvoor waren Jayden en Thiemo opgetrommeld, die ook in de basis begonnen. Milan en Aedan begonnen daarom op de bank.

We beginnen redelijk goed maar het was een rommelige 1e helft. Doordat de bal veel op stuiterde, het baltempo wat te laag was en het spelen van rood naar rood lastig was, deden we onszelf wat te kort. Wel kwamen we er een paar keer goed uit door wel de opdracht uit te voeren door achter de verdediging de diepte te zoeken. Dit resulteerde in een aantal goede kansen. Julian, Milan, weer Julian en Evan scoorden de 0-4 voor rust en dat gaf ons in de score wel rust en voldoening.

In de rust spreken we rustig de moeilijkheden door en willen we graag dat we nog meer druk gaan zetten om te proberen de veel mindere tegenstander nog meer pijn te doen. We passen naast de gewisselde Thiemo voor Milan nog een wissel toe door Aedan in te brengen voor Evan en proberen nog meer druk te leggen op hun achterhoede als zij een slechte pass geven. Chris gaat daardoor links buiten spelen. Dit resulteert in de 1e minuten gelijk in een aantal kleine kansen. Maar het blijft helaas wat rommelig en dat maakt ons spel er niet beter op. Aedan maakt nog wel de 0-5 vanuit een corner en heeft hiermee z'n 1e goal te pakken. Chris probeert het via een afstandsschot waarbij de keeper er niet goed bij zit : 0-6. Dat is ook gelijk de einduitslag waardoor de druk op Emmeloord blijft.

Helaas mocht het vandaag niet zo zijn dat Emmeloord 2 punten liet liggen in Hollandscheveld. SC Emmeloord JO 13-1 wint met ruime cijfers en wij mogen ze hierbij feliciteren. Gezien de groei die DESZ het afgelopen seizoen heeft ondergaan, mogen we spreken van een succesvol jaar. Voor de winterstop op een 4e plaats; na de winterstop net achter kampioen SC Emmeloord op een 2e plaats.

Raymond was vandaag jarig en trakteert de boys nog even wat ze verdienen.

In juni 2022 gaan we zeker nog wat doen…. Wat, dat gaan we nog bezien.