Ook lelijke wedstrijden worden gewonnen

Auteur: Angelina Hoen.

Zondag 29 oktober | Op een grauwe dag begonnen we met de moed hoog net zoals de sokken van Arko. Om 12:30 met 11 man op de bank en 11 man op het veld begonnen we met de wedstrijd. We begonnen sterk met druk op het veld, terwijl Staphorst fel reageerde. In de derde minuut scoorde Anne Mieke, door een geweldige bal van Daphne, waarna Anne Mieke twee tegenstanders passeerde en de keeper versloeg.

Hannah had een mooie kans in de 5e minuut, maar deze ging net naast de paal. Hannah kreeg een tweede kans, maar wist niet te scoren. Rosa was ondertussen zo verveeld dat ze afgeleid met haar familie langs de zijlijn praatte.

De spanning was niet op het veld, maar langs de zijlijn, waar een wesp voor opschudding zorgde. Ondanks een mooie corner van Hannah kon Anne Mieke niet scoren. Daphne gaf een perfecte steekpass op Anne Mieke, die de score in de twintigste minuut verdubbelde: 0-2

In de dertigste minuut liet Staphorst nog steeds niet zien wat ze waard waren. Marith probeerde van een afstand te scoren, maar slaagde er niet in. Een andere mooie aanval van Anne Mieke leidde niet tot een doelpunt. Hannah schoot net voor de rust op doel, maar de keeper hield de bal tegen. We gaan de rust in met 0-2 voorsprong.

In de tweede helft pakte Miranda een vrije trap van Staphorst in de 50e minuut. Hannah werd neergehaald in de 52e minuut zonder dat de bal ook maar ergens te bekennen was. Carolien schoot mooi op doel in de 53e minuut, maar de keeper tikte de bal net over. In de 55e minuut pakte de keeper de voorzet van Daphne op Jari.

De scheidsrechter zag een aantal situaties niet. In de 63e minuut leverde een mooie voorzet van Carolien op Jari niets op. Hannah raakte de lat in de 66e minuut, gevolgd door een zachte poging van Angelina die niet wist te slagen.

Het grootste deel van de tweede helft speelde zich af op de helft van Staphorst. In de 70e minuut werkte Miranda een diepe bal van Staphorst weg. Lisa raakte de paal in de 74e minuut. Staphorst schoot een corner over in de 75e minuut.

In de 77e minuut scoorde Imogen de 0-3. Haar volgende schot werd gepakt door de keeper in de 83e minuut. Annelie schoot op doel in de 85e minuut, maar de keeper pakte de bal. In de 87e minuut scoorde Daphne prachtig van afstand en bracht de score op 0-4. In de 88e minuut schoot de keeper de bal zo ver dat deze over de zijlijn rolde.

De laatste minuten zagen wat harde schoten en acties, maar de wedstrijd eindigde met een overtuigende 0-4 overwinning voor DESZ.

Een wedstrijd waar we ons niet van de beste kant lieten zien, maar waar ook blijkt: ook lelijke wedstrijden worden gewonnen.