Onzorgvuldig DESZ laat de punten liggen

Auteur: Maarten Akkerman. Foto's: 40

Maandag 9 oktober | Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Cingellanden voor de wedstrijd tussen DESZ en DVC Dedemsvaart.

Na een kleine 5 minuten balbezit voor DESZ is daar de eerste grote kans voor Arjan maar zijn inzet wordt goed gepareerd door de keeper van DVC. DVC wordt een paar keer gevaarlijk met hoge ballen maar dit leidt niet tot grote kansen. DESZ heeft de overhand en komt na een rush van Van der Heide en een goede kans van Moorman nog niet tot scoren. En na 28 minuten is daar dan natuurlijk de 0-1 voor DVC. Na een hoge bal over de verdediging komt Hulleman voor een leeg doel nadat Westhuis de bal mist en schuift binnen nadat Akkerman en Van der Heide de bal nog proberen weg te halen. Hierna eenzelfde spelbeeld met balbezit voor DESZ en de grotere kansen voor DVC met lange ballen. DESZ komt kort voor rust nog goed weg door een goede redding van Maikel. Ruststand 0-1.

In de tweede helft wil DESZ de vele speldenprikjes en een handjevol grote gemiste kansen omzetten in goals. Maar in de 46e minuut gaat Eilander op de bal staan en rondt de spits de één op één goed af. Stand 0-2. Het spelbeeld blijft onveranderd met balbezit en kansen voor DESZ, dat in de tweede helft veel beter voetbalt dan in het eerste deel van de wedstrijd. Hierdoor komen er ook grotere kansen voor DESZ, maar keeper Kroezen keept een fantastische wedstrijd en houdt DVC op de 0.

Na een corner van Bertus Nijmeijer die wordt binnen gelopen door Maarten Akkerman denkt DESZ de aansluiting te vinden met de 1-2 maar de scheidsrechter heeft blijkbaar een overtreding gezien van Van der Heide en keurt de goal af. Daarna komt DVC met de kans op 0-3 maar wordt er wederom knap gered door Maikel Westhuis.

DESZ blijft aanvallen en Kaagman brengt nog een extra aanvaller in de naam van Kats voor verdediger Van der Heide, maar de keeper van DVC houdt de mannen uit Dedemsvaart op de been. In de 92e minuut is daar dan eindelijk de aansluitingstreffer van Danny Moorman die een corner van Karlo Naberman raak knikt bij de eerste paal. In extremis wordt met de laatste voorzet van Kats nog de lat geraakt door Westerhuis maar ook deze kans werd niet omgezet in een goal. Hierna fluit de scheidsrechter af en neemt DVC de punten mee naar Dedemsvaart. Eindstand 1-2.

Volgende week, 14 oktober speelt DESZ uit bij Klazienaveen. Om 15.00 wordt er afgetrapt op sportpark De Planeet.

Met dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de beelden van de wedstrijd.