Auteur: René Bakker.

Donderdag 28 april | Maandagavond 25 april 2016 vertrokken we vanuit een guur en koud Zwartsluis naar een hopelijk hoger en warmer gelegen Meppel, maar niets was minder waar…

Bij aankomst in Meppel mochten we zelf op zoek naar een kleedkamer en was men eigenlijk niet gediend van het meevoetballen van onze dames Carolien en Angelina. Er was voor hen lange tijd geen ruimte beschikbaar gesteld… Kortom, een voorbereiding die al weinig vertrouwen gaf, en daarbij kwam ook nog dat 3 jongens afgelopen weekend een clubkamp in de benen hadden.

Maar goed, omstreeks 18.20 uur arriveerden we op een veld die meer uit water bestond dat uit droge plekken. De gewenning van kunstgras is dan voor ons luxe en dat zouden we later terugzien.

Na een korte en bondige warming up stonden we klaar voor de strijd met de nummer 2 van de ranglijst. BEW E1 staat bovenaan en wij, door een achterstand van wedstrijden en zonder puntenverlies, 3e.

We begonnen niet eens heel raar, creeerden kleine kansjes maar wat we niet goed deden was verdedigen. We lieten de tegenstander met uitnodiging schieten vanuit alle standen en dit resulteerde na een 5 tal minuten in een 1-0 achterstand. Noah rukte daarna snel over rechts op, passeerde 2 jongens van MSC en legde de bal keurig voor op Damian : 1-1. Pracht van een doelpunt. Daarna was het afgelopen…. Ballen in de plas op het midden, geen energie meer om te voetballen, en vele vele fouten waren de aanleiding voor MSC om maar liefst 4 keer op rij vrij te mogen aanleggen. Ruststand 5-1.

Na een donderspeech van de coach, leken de kopjes wat positiever te staan. De afspraak werd gemaakt: wie niet verdedigt, komt maar naar de kant en ook de tegenstander heeft last van de enorme plas water in de midden die de bal ophoudt. Dit bleek voor 15 minuten een goed wapen. We scoorden en voetbalden er mooi op los en binnen no time was het 5-3. Een verrassing leek in de lucht te hangen. Maar dit bleek toch echt een illusie, daar Desz zelf een klein foutje maakte in diens verdediging: 6-3. Het leek gespeeld maar toch weer niet. We knokten ons terug naar 6-4 en 6-5. We zetten alles op alles en namen veel risico's. De risico's bleken te groot en MSC maakte er op het einde nog 7 en 8-5 van.

Een terechte uitslag ondanks de winst in de 2e helft. De 2e helft geeft ons hoop op beter voor a.s. zaterdag. Eindelijk spelen we dan thuis… Komt allen om 10.00 uur. Tegenstanders zijn dan hopelijk niet wij zelf maar een ander….