Nieuws

​Onverwacht vertrek trainersduo DESZ 1

Auteur: Bestuur DESZ.

Donderdag 21 februari | Het kan verkeren. Eind 2018 waren hoofdtrainers Leo Blom en Jan Derk Brandsma nog met DESZ overeengekomen dat de samenwerking werd verlengd tot 30 juni 2020. In de afgelopen week werd het duo echter benaderd door hoofdklasser v.v. Staphorst, om daar vanaf het volgend seizoen de scepter te zwaaien over de eerste selectie.

Na diverse gesprekken heeft het bestuur van DESZ de keuze gemaakt om beide trainers deze unieke mogelijkheid te bieden. Wij zijn er trots op om als DESZ zijnde onze twee trainers de overstap te kunnen laten maken naar één van de topteams in de Hoofdklasse B. Door het duo én de spelersgroep is een uitdrukkelijke intentie uitgesproken om het huidige seizoen positief af te sluiten. Een periodetitel én een goede klassering zijn nog steeds binnen handbereik.

De consequentie van de ontstane situatie is dat wij als vereniging direct op zoek moeten naar een nieuwe passende hoofdtrainer voor het eerste elftal, die vanaf augustus 2019 kan starten.

DESZ-voorzitter Jitse Antuma reageert met de woorden: "Natuurlijk balen wij van deze situatie, maar deze is dan ook uniek te noemen voor Leo en Jan Derk. Na goede gesprekken hebben wij de keuze gemaakt om Leo en Jan Derk de ruimte te gunnen om deze fantastische stap in hun loopbaan te zetten. Wij realiseren ons ook dat het vertrek van de twee trainers hard zal aankomen binnen onze vereniging. In deze is de commitment van het trainersduo, om er alles aan te doen om het huidige seizoen waardig af te sluiten, duidelijk uitgesproken."

Het bestuur van DESZ zal zich per direct richten op de noodzakelijke vervolgstappen.

Onze club heeft in het verleden bewezen dat het beste in haar naar boven komt bij tegenslag. Dus ook deze ´hobbel´ gaan wij samen oplossen #samenDESZ.

Bestuur Sportvereniging DESZ

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Active Creations
websitesponsor Active Creations
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams