Nieuws

Ongeslagen reeks van het vlaggenschip breidt zich verder uit

Auteur: Johan Bruintjes.

Dinsdag 1 november | Op een mooie zomermiddag in oktober mocht het Vlaggenschip aantreden tegen het eerste van Ruinerwold. Met een temperatuur van boven de 20 graden had dit weinig weg van de gebruikelijke koude natte zaterdagmiddagen in oktober.

Of dit de reden was van onze iet wat ongebruikelijke voorbereiding op de wedstrijd is niet bekend. Wat wel het geval was is dat iedereen al op het veld stond zonder dat er überhaupt iets van een bespreking was gehouden. Dan maar op het veld de opstelling en bespreking houden dachten de leiders. Met een korte en bondige motivatie konden wij beginnen aan de wedstrijd.

Dan de wedstrijd:

Vanaf het eerste fluitsignaal was het derde heer en meester in de wedstrijd. De bal ging makkelijk rond en Ruinerwold kwam er niet aan te pas. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was een kopballetje van Johan die vanwege zijn snelheid deze wedstrijd als linksbuiten stond.

Hierna volgde een kans voor Frank na een mooie aanval over de linkerkant schoot de spits goed in en kon de keeper van Ruinerwold zijn inzet enkel tot een corner verwerken.

Uit de corner welke hieruit volgde viel het eerste doelpunt, Whasie legde de bal perfect neer bij de 2e paal waar Wilco vrij in kon koppen en nog net wat ruimte vond tussen de tegenstander en de paal.

In de periode hierna creëerde het derde een handjevol kansen maar dit leverde geen doelpunten op. Het grootste probleem was namelijk dat Lukasz deze middag zo scherp was dat hij constant terecht werd afgevlagd voor buitenspel. Toen werd Max weggestoken en kwam hij één op één met de keeper zijn aanname was niet goed waardoor de bal te ver van zijn voetsprong. Echter schoot de keeper van Ruinerwold vol de bal tegen Max aan waardoor deze alsnog in het net belande.

Voor de rust werd de score nog een keer uitgebreid wederom wist het derde uit een corner van Whasie te scoren. Kelvin kopte de bal bekeken in bij de 2e paal en hierdoor werd de ruststand bepaald op 0-3.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld hetgeen wat wel veranderde was het gedrag van de scheidsrechter, hier zal ik later over uitweiden.

Het Derde ging namelijk gewoon door met waar het mee bezig was doelpunten maken. Het was de Whiskey man van 3 die weer aan zijn moyenne begon te werken hij nam namelijk zowel de 0-4 en de 0-5 voor zijn rekening.

Echter begon Ruinerwold ook een aantal kansjes te krijgen zo werd de spits na een verkeerde aanname van Bjorn weggestuurd. Jordy kwam uit en zaagde de doorgebroken spits vakkundig onderuit zonder de bal te raken. Gelukkig voor ons was de spits vertrokken vanuit buitenspelpositie en was hij afgevlagd door de meest eerlijke en oprechte grensrechter in het amateurvoetbal. Hierdoor kreeg het derde de vrije trap mee en mocht de spits van Ruinerwold wel geblesseerd het spel verlaten.

Niet veel later volgende een opmerkelijk moment; vanuit het niets kreeg DESZ een vrije trap tegen op de rand van de 16 terwijl DESZ zelf al op de helft van de tegenstander aan het voetballen was.

Blijkbaar was er een opmerking gemaakt over het fluiten van de scheidsrechter waarna hij besloot een directe vrije trap toe te kennen op de rand van 16 meter. Bijzonder om het maar zo te noemen.

Niet kort daarna viel de ere treffer voor Ruinerwold, Deze had nooit mogen tellen aangezien er 2 man van Ruinerwold minimaal een meter buitenspel stonden, de aanval mocht echter doorgaan en met een pisballetje in de verre hoek werd Jordy's clean sheet om zeep geholpen. Voor de vorm liep de scheidsrechter nog even naar Joey toe maar deze man had blijkbaar zijn eigen interpretatie van Buitenspel en vervolgde zijn weg naar de middenlijn.

Even later wilde Max snel ingooien maar werd hij plots afgefloten omdat hij iets verkeerd zou hebben gedaan met het ingooien van de bal. De woorden van de scheids hierbij waren: ingooien leer je al in de F-Jes. Frank werd nog berispend toegesproken omdat hij moest lachen om een beslissing van de scheidsrechter, tja wat moet je dan als je ook maar iets van commentaar gaf kon je zomaar een vrije trap tegen krijgen.

Voor het laatste kwartier zou er nog wat gewisseld worden waaronder Frank. Hij zorgde er echter voor dat hij met zijn laatste balcontact nog de 1-6 maakte en zo ook zijn hattrick compleet maakte. Nog veel belangrijker met dit doelpunt loopt hij weer gelijk met de belofte welke door hem is gedaan van 2 doelpunten gemiddeld per wedstrijd.

Het slotakkoord was voor Max die attent reageerde op de gemiste kans van Lukasz en de bal beheerste binnenschoot in het lege goal. De eindstand was hiermee bepaald op 1-7 de punten gaan weer mee Zwartsluis en het vlaggenschip staat nog steeds fier bovenaan in de 5e Klasse 04.

De behaalde resultaten zorgen voor een fijn en warm gevoel bij DESZ 3 en bij Joy in het bijzonder…

Donderdag is er gewoon weer treinen en aanstaande zaterdag volgt de topper in de competitie thuis tegen Olympia 4. Aanvang 12:15 wees erbij om de trots van DESZ aan te moedigen!!

Meer nieuws van DESZ 3 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams