Nieuws

Ongeslagen "de Winterkampioen "

Bekijk alle foto's!
Auteur: Arko Halfmouw. Foto's: 9

Zondag 11 december | DESZ Vrouwen 1 neemt de punten mee uit Hoogeveen en gaan ongeslagen de winterstop in. De Weide – DESZ uitslag 0-4

Mascottes zijn vaak personages die worden gebruikt om een team, organisatie of evenement te vertegenwoordigen en te verheerlijken. De naam van een mascotte kan van alles zijn, afhankelijk van wat het vertegenwoordigt. Sommige mascottes hebben leuke en vriendelijke namen, zoals Fluffy, wij hebben sinds vandaag de AX hond Fluffy, terwijl andere mascottes misschien stoerdere en angstaanjagende namen hebben, hebben wij een die rust brengt in de ploeg en het voetbal.

De geschiedenis van voetbal gaat terug tot de oudheid, waarbij verschillende culturen verschillende vormen van spelen met een bal ontwikkelden. De moderne vorm van voetbal zoals we het nu kennen, ontstond echter in het 19e-eeuwse Engeland. In 1863 werden de regels voor het spel vastgelegd door The Football Association, wat leidde tot de oprichting van de eerste professionele competities en clubs. Sindsdien is voetbal uitgegroeid tot een van de populairste sporten ter wereld, met miljoenen spelers en fans over de hele wereld.

De geschiedenis van damesvoetbal gaat terug tot het begin van de 20e eeuw. Het eerste bekende vrouwenvoetbalteam werd in 1894 in Engeland opgericht, en in de jaren daarna ontstonden er steeds meer vrouwenvoetbalteams in Europa en Noord-Amerika. In 1921 werd de eerste vrouwenvoetbalcompetitie georganiseerd in Engeland, en in de daaropvolgende decennia groeide het aantal vrouwenvoetbalteams en competities wereldwijd. Tegenwoordig is damesvoetbal een populaire sport over de hele wereld, en worden er regelmatig grote internationale toernooien georganiseerd, zoals het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal.

Dan de dames van DESZ uit Zwartsluis, tja een leuke groep meiden met veel inzet, al is de training opkomst niet altijd even goed op zaterdag staan de dames daar te knallen, veel kwaliteit en individueel brengen ze allemaal wat mee. In het algemeen verwijst "individueel" naar iets wat afzonderlijk of alleen is.

Dit kan verwijzen naar iets wat specifiek betrekking heeft op één persoon, in tegenstelling tot iets wat betrekking heeft op een groep of een collectief. Het kan ook verwijzen naar iets wat uniek is aan een persoon, zoals hun persoonlijke eigenschappen, talenten of meningen. In de context van sport, kan "individueel" verwijzen naar sporten waarbij spelers of atleten individueel concurreren, in plaats van als deel van een team. Bij de dames is het zo dat individueel eigenlijk samen betekend waarbij iedereen heeft iets wat een ander niet heeft en dat samen maakt het DESZ-dames team uniek en sterk.

En met Fluffy op de dug-out kan het niet stuk. Een dug-out is een kleine hut of afgesloten ruimte langs de zijlijn van een sportveld, meestal gebruikt door teams tijdens wedstrijden. De dug-out wordt vaak gebruikt door spelers en coaches om even rustig te zitten en te ontspannen tijdens een wedstrijd, of om strategieën te bespreken. Sommige dug-outs hebben banken waar spelers kunnen zitten, en met dit koude weer zoals vandaag een kleedje mee en gezellig wachten tot het je beurt is om in te vallen. Soms hoor je de mooiste verhalen soms sta je met de oren Rood langs het veld en dat is niet van de kou.

Een naamloos verslag is een verslag dat niet is ondertekend met de naam van de persoon die het heeft geschreven. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, zoals om anonimiteit te garanderen of om te voorkomen dat de auteur van het verslag wordt geïdentificeerd. In sommige gevallen kan een naamloos verslag nuttig zijn omdat het de aandacht kan vestigen op de inhoud van het verslag in plaats van op de persoon die het heeft geschreven.

Een naamloos verslag kan echter ook minder betrouwbaar zijn, omdat het niet duidelijk is wie het heeft geschreven en wat hun motieven kunnen zijn. In mijn geval is het een verslag waarbij ik de nadruk wil leggen op het teambelang en niet op een van de spelers, eigenlijk zoals op de borden staat langs de velden bij desz "niemand is groter dan de club"

De wedstrijd bij "de weide "staat inmiddels op 0-4 voor de sluzigers. De dames staat er weer tikkie takka voetbal na een teleurstellende week gelijkspel tegen Rouveen vorige week en gisteravond het Nederlands elftal dat er uitvliegt tegen dat kleine ventje uit Argentinië en zeer zwak fluitende scheidsrechter en dan die penalty's weer.

Die 0-4 hadden we nodig om de nieuwe week weer in te stappen. Corners vanaf rechts met rechts genomen en die erin vliegen, oog voor elkaar en elkaar vinden op het veld en voor elkaar knokken heerlijk om te zien en speler op doel die weer de nul houdt en Fluffy die dat allemaal aanschouwd van 'The Dogout" en door dezelfde speler na de wedstrijd bijna geplet wordt en niet te vergeten een hattrick Hero.

In het voetbal is een "hattrick" een prestatie waarbij een speler drie doelpunten scoort in één wedstrijd. Dit is een zeldzame en indrukwekkende prestatie, en spelers die een hattrick behalen worden vaak in het zonnetje gezet en geprezen door fans en medespelers. Het begrip "hattrick" komt oorspronkelijk uit cricket, waarbij het een prestatie was om drie wickets te slaan met drie opeenvolgende ballen. Dit werd beloond met een nieuwe bolhoed, en de term "hattrick" werd later overgenomen door voetbal.

Aangezien dit dus een naamloos verslag is en we het team in zijn geheel in het zonnetje willen zetten noem ik hier ook geen naam. Als voetbal liefhebber en nieuwsgierige supporter gewoon opletten dus welke dame van DESZ er volgende week met een bolhoed op het sportpark loopt bij DESZ.

Een winterkampioen is een team of sporter die de eerste plaats in hun competitie of sport heeft behaald aan het einde van de winterperiode. Dit is vaak de helft van het seizoen in een competitie, en kan worden bepaald door het aantal punten dat een team heeft behaald in de competitie, of door hun prestaties in individuele wedstrijden of toernooien. Het is belangrijk om te vermelden dat het concept van een "winterkampioen" kan variëren afhankelijk van de sport en de competitie waarin het team of de sporter actief is. In ons geval is dat voetbal. En door de winst vandaag staan we voor aanvang van de winterstop boven aan de lijst. Dat hebben ze dus samen maar mooi gedaan. Trots op de meiden van DESZ ongeslagen de winter in.

DESZ "door eendracht sterk Zwartsluis" "samen staan we sterk" suggereert dat mensen sterker zijn wanneer ze samenwerken dan wanneer ze alleen werken. Samenwerken kan veel voordelen opleveren, zoals het bundelen van krachten, het delen van ideeën en expertise en het creëren van een gevoel van gemeenschapszin. Door samen te werken, kunnen mensen hun doelen en uitdagingen beter aanpakken en succesvoller zijn in wat ze doen. Kortom, samen staan we sterk omdat we elkaar kunnen helpen en ondersteunen om ons doel te bereiken. Kan u vertellen dat werkt het is net als een 12e man.

De 12e man is een term die vaak wordt gebruikt in sport om te verwijzen naar de supporters of fans van een team. Deze term suggereert dat de supporters net zo belangrijk zijn voor het team als de spelers op het veld, omdat ze het team kunnen aanmoedigen en stimuleren om beter te presteren.

In sommige gevallen kan de steun van de fans zelfs een belangrijke rol spelen in het bepalen van de uitkomst van een wedstrijd. Kortom, de 12e man verwijst naar de supporters van een team die net zo belangrijk zijn als de spelers op het veld. Het vlaggenschip van DESZ heeft ze nodig en ook de dames van DESZ hebben de 12e man nodig in de komende week als ze thuis voor een bekerwedstrijd aanvangen tegen HODO uit Hollandscheveld voor een plekje bij de laatste 8.

Tot volgende week langs de lijn om de meiden aan te moedigen

Meer nieuws van DESZ VR1 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams