Ongelukkig DESZ verliest van Gorecht

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 29

Zondag 8 maart | ZWARTSLUIS- De hoofdmacht van DESZ moet voorlopig afhaken bij de top-3. De ploeg van Pim Kaagman en Mark Doosje ging in de thuiswedstrijd tegen Gorecht met 0-2 onderuit. In de eerste helft zagen de toeschouwers een vermakelijke wedstrijd, gescoord werd er echter niet. In het tweede bedrijf wisten de Groningers tweemaal het net te vinden, eindstand 0-2.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden drie jubilarissen in het zonnetje gezet. Karlo Naberman, Erwin Geertman en Tom Kisjes speelden meer dan 100 wedstrijden voor de rood-witten. Om omstreeks 14:30 uur werd er afgetrapt. Tijdens de beginfase waren de gasten dichtbij de openingstreffer. Een goede individuele actie van Robbert Oosterhuis werd knap gepareerd door goalie Agterhuis. De thuisploeg wist hier weinig tegenover te zetten.

De Sluzigers hadden het in de beginfase erg lastig. De ruimtes waren te groot waardoor Gorecht vaak de vrije man wist te vinden op het middenveld. Na 20 minuten spelen was de grootste kans van de eerste helft voor Kisjes. Een lange bal van Naberman werd goed verwerkt door Kisjes, hij passeerde twee verdedigers maar stuitte op de keeper. DESZ kwam beter in de wedstrijd en zag een doelpunt van Krabbe afgekeurd worden. Een dubieus moment want de leidsman wees eerst naar de middenstip maar keurde even later alsnog de goal af. Ruststand 0-0.

DESZ kwam niet goed uit de startblokken. Het zag Gorecht al binnen 5 minuten op een 0-1 voorsprong komen. Een voorzet vanaf links kwam terecht bij Bob Poorta. Hij verschalkte Renee Agterhuis door de bal slim langs hem te schieten, 0-1. Na dit moment was het voor beide doelen erg rustig. De thuisploeg kwam niet verder dan een aantal gevaarlijke vrije ballen van Naberman en Moorman.

De rood-witten deden er alles aan om een punt uit het vuur te slepen maar waren niet gelukkig in de afronding. Mark Elken raakte in de 75e minuut de paal, een inzet van Kisjes eindigde op de lat en een schot van Martijn van der Heide ging rakelings naast. Het zat de Sluzigers in de eindfase dan ook niet mee. De laatste 10 minuten van de wedstrijd speelden de rood-witten dan ook alles of niets. De Groningers wisten hier in de laatste minuut optimaal gebruik van te maken. Oog in oog met Agterhuis schoot Wout van der Velde raak, 0-2. Dit was tevens de eindstand.

Gele kaart:
Erwin Geertman (geschorst voor de volgende wedstrijd).

Renee Agterhuis, Erwin Geertman (80' Martijn van der Heide), Gerjan Konterman (75' Robbert Elken), Karlo Naberman, Etienne Moorman, Mark Elken, Arjan Krabbe, Mika Esteie (65' Bas Klaver), Danny Moorman, Tom Kisjes.

Foto's van de wedstrijd: Henk Kuik

Volgende week speelt DESZ tijdens de Super Saturday de derby tegen FC Meppel. Aanvang wedstrijd 14:30 uur.