Nieuws

Onderschatte speler brengt DESZ 3 de overwinning

Auteur: Max Feenstra.

Maandag 30 oktober | Linksbenige krullenbol van DESZ 3 laat klasse zien en scoort makkelijk, iets wat hij al jaren niet meer heeft laten zien aan het publiek.

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver, de kraker tegen SC Rouveen stond op het programma. Dat het geen makkie zou worden was wel duidelijk Rouveen draait goed mee in de bovenste regionen. En zoals een gezegde luid "Rouveen uit altijd lastig", alle reden voor de mannen van DESZ om weer scherp aan de wedstrijd te beginnen. Om 13:45 kwamen de manschappen het veld op voor een korte maar krachtige warming-up. Zelfs de wisselspelers waren warm toen de scheidsrechter om 14:00 het startsein gaf.

DESZ begon scherp en sterk aan de wedstrijd en liet gelijk merken dat de punten mee naar de Sluus zouden gaan. In de 4e minuut al doet zich de eerste kans voor. Een goed opkomende Przemek legt de bal af op Jasper die vervolgens met een mislukte panna Henk bereikt, laatstgenoemde heeft pech bij de afronding en schiet de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de 6e minuut schiet captain Whasie de bal perfect op maat naar voren richting de Dokter, echter vergeet deze dat hij op z'n voorvoeten moet starten bij een sprint. Na 7 minuten voetballen is het dan eindelijk raak ! De linksbenige Joy verovert de bal op het middenveld vecht zich tussen twee man door en zet een geniale 1-2 op met Henk, die vervolgens de bal klaar legt op randje 16 BOEM!!!! 1-0 Joy faalt niet en schiet de bal loeihard lans de keeper. 3 minuten later geeft de doelman van Rouveen een prima paas op Joy, wat heet een paas het is een geweldige assist! Joy bedenkt zich geen moment en schiet de bal met rechts langs de keeper, BOEM !!!! is hij dan toch twee benig ? Als het een tijdje rustig is laat Jasper nog wel zijn individuele klasse zien met een fantastische solo echter vergeet hij af te ronden. In de 37e minuut staan ze bij 3 achterin te slapen en zo kan Rouveen de aansluitingstreffer maken. Keeper de Balle kon ook niet tot een redding komen op de koelbloedige spits. Een paar minuten later verlaat publiekslieveling Jasper zwaar geblesseerd het veld, een dikke tegenvaller voor 3 en alle supporters die op deze wedstrijd zijn afgekomen. Vlak voor rust komt Bakkie een paar tenen te kort om een prima voorzet van de dokter binnen te lopen. Tijd voor een balletje en een kopje thee!

In de rust wordt Jasper naar het ziekenhuis gebracht door zusters Ted en Jari. Dat ze bij 3 meer kunnen dan alleen voetballen is wel duidelijk als laatstgenoemden een contract aangeboden krijgen in het Isala.

Na de thee is het spelletje wat fysieker geworden wat leid tot 2 gele kaarten en tot "minder mooi voetbal". Als Rouveen wat beter in de wedstrijd komt wordt het tijd voor een wissel, in de 55e minuut wordt Robert het slachtoffer Corné vervangt hem. Als pinchitter Jaap ziet dat het fysiek nog niet sterk genoeg is aan de DESZ zijde geeft hij aan ook minuten te willen maken. Zoals hij zelf zei "ik kom sterker terug", coach Hendrik Beens geeft gehoor en laat hem invallen voor de moe gestreden Henk. Een stiefkwartiertje voor tijd laten de mannen van de reserve lijst zien waarom 3 ze zo hard nodig zijn. Corné geeft de bal met perfecte hobbeltjes voor op Tim Kanting die de bal a la Cor Koning achter de keeper werkt BOEM !!!! 1-3 DESZ 3 zit op rozen het laatste kwartier gooien ze de boel op slot achterin en maken ze hun fout van de eerste helft weer goed, er komt niks meer langs over of onderdoor. In de 85e minuut is er nog tijd voor een publiekswissel, Joy verlaat het veld met een lach van oor tot oor als het publiek zijn naam scandeert. 90+3 einde wedstrijd 3 bedankt het publiek en vertrekt naar de kleedkam er voor een welverdiende douche.

Na aflopen spraken we nog met de aanvoerder, pinchitter en super supporter van 3. Allereerst de aanvoerder aan het woord : "het is natuurlijk geweldig we staan bovenaan en hebben weer van een concurrent gewonnen. Helaas hebben we met een grote tegenvaller te maken nu Jappie geblesseerd is, we hebben gelukkig wel talenten genoeg voor deze positie en het is hopen dat er nu één van hen op staat".

Pinchitter de Kidde zegt : "mijn dag kan niet meer stuk een half uurtje mogen voetballen voor zo'n groot publiek. Helaas weten we de exacte aantallen niet, er hebben 98 mensen een kaartje gekocht en de rest is over de hekken geklommen maar nogmaals het was fantastisch".

Als laatste spraken we met supersupporter Addink : "Ik ben trots op mijn zoon, ik heb altijd in hem gelooft en heb hem gesteund tijdens zijn langdurige blessure. Vandaag heeft hij laten zien dat hij weer fit is, hard werken werd vandaag eindelijk beloont."

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams